Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την επιστολή του προς τον Ντογιάκο

Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την επιστολή του προς τον Ντογιάκο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:48 Δημιουργία 06/03/23, 13:43
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επιστολή του προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «αφού διόρισε μόνος του Επιτροπή ο κ. Μητσοτάκης, τώρα παρεμβαίνει ανεπίτρεπτα στη Δικαιοσύνη» και συνεχίζει: «Οι πραγματογνωμοσύνες για τα αίτια της τραγωδίας δεν θα γίνουν από Επιτροπή της αρεσκείας Μητσοτάκη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που όλη η Ελλάδα πενθεί και ζητά την απόδοση Δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει μία ανεπίτρεπτη επιχείρηση παρέμβασης στη Δικαιοσύνη.

Αφού διόρισε μόνος του μία Επιτροπή που θα ελέγξει την κυβέρνησή του, τώρα υποδεικνύει εμμέσως στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να καταστήσει μέρος της δικογραφίας το πόρισμα των εκλεκτών του.

Οι αναγκαίες πραγματογνωμοσύνες για τα αίτια της τραγωδίας θα διενεργηθούν με βάση όσα προβλέπει ο νόμος και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας και όχι από οποιαδήποτε Επιτροπή της αρεσκείας του.

Οι Δικαστές ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό τους ρόλο καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο τους».

Αν σου άρεσε κάνε