Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:03 Δημιουργία 04/03/23, 13:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Ασύλληπτη» χαρακτήρισε την τραγωδία των Τεμπών η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τα τέσσερα ερωτήματα στα οποία καλείται πλέον να απαντήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη η κυρία Έφη Αχτσιόγλου τόνισε αρχικά τα εξής: «Πρόκειται για μία ασύλληπτη τραγωδία. Νέοι άνθρωποι χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα. Όλη η χώρα πενθεί, η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω, στις οικογένειες των θυμάτων».

Στη συνέχεια η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι «τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση είναι αμείλικτα» και πως «τα θέτει η ίδια η κοινωνία και οι χιλιάδες νέοι άνθρωποι που διαμαρτύρονται, εκφράζοντας τη θλίψη και την αγανάκτησή τους, γιατί ζουν σε ένα καθεστώς ακραίας ανασφάλειας».

Η κυρία Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων και συγκεκριμένα:

Γιατί αγνόησε τις καταγγελίες των εργαζομένων; Η τραγωδία ήταν εν πολλοίς προαναγγελθείσα. Υπάρχουν εξώδικες διαμαρτυρίες των εργαζομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα προς το αρμόδιο Υπουργείο, οι οποίες έθεταν το ζήτημα του κινδύνου της ασφάλειας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, που σχεδόν φωτογράφιζαν το γεγονός.

-Γιατί δεν έλαβε υπόψη τις πιέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων στη Βουλή για ζητήματα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο; Μάλιστα, ο τότε αρμόδιος υπουργός σήκωνε τους τόνους και έλεγε ότι είναι ανεπίτρεπτο να θέτουν οι βουλευτές ζήτημα ασφάλειας των σιδηροδρομικών μετακινήσεων.

-Γιατί δεν παρέδωσε το έργο της τηλεδιοίκησης ως όφειλε να παραδοθεί και να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το 2020;

-Γιατί επρόκειτο ο πρωθυπουργός να εγκαινιάσει και να επιθεωρήσει ένα έργο το οποίο όπως φάνηκε δεν υπήρχε;».

Η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η σύσταση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας ορίζει απολύτως η ελεγχόμενη κυβέρνηση, δεν βοηθά να υπάρξει φως στην υπόθεση και πραγματική διερεύνηση της αλήθειας». Επιπλέον της καταλόγισε ότι «δεν διαβουλεύτηκε με κανέναν, δεν πρότεινε καν στα άλλα κόμματα του Κοινοβουλίου να ορίσουν μέλη στην επιτροπή», ενώ σχολίασε πως «ούτε και το να αποδίδει ο πρωθυπουργός τα πάντα στο "ανθρώπινο λάθος" είναι στην κατεύθυνση της διερεύνησης της αλήθειας».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε, καταλήγοντας, ότι «για τη διερεύνηση της αλήθειας πρέπει να απαντηθούν πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα, για μία συγκεκριμένη τραγωδία, η οποία συνέβη υπό την ευθύνη της συγκεκριμένης κυβέρνησης».

Αν σου άρεσε κάνε