ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη στη Βουλή»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη στη Βουλή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:45 Δημιουργία 22/02/23, 14:39
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τα καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου.

Ειδικότερα, το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Το πιο σύντομο ανέκδοτο που έχουμε ακούσει ποτέ είναι ότι ο κος Μητσοτάκης στηρίζει τους αδύναμους.

Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας και των μεγάλων συμφερόντων τόλμησε σήμερα να το ισχυριστεί στη Βουλή, όπου εμφανίστηκε σαν τον κλέφτη.

Ο μόνος λόγος που είχε ο κ. Μητσοτάκης να πάει στη Βουλή θα ήταν για να δώσει την ημερομηνία εκλογών. Αντί να κάνει αυτό, εμφανίστηκε για να παριστάνει ότι κυβερνά κάποια άλλη χώρα, συνεχίζοντας να εμπαίζει τους πολίτες.

Κάποιος από τους πολλούς επικοινωνιολόγους που τον συμβουλεύουν θα έπρεπε τουλάχιστον να του εξηγήσει ότι είναι προκλητικό να εμφανίζεται τόσο αλαζονικός και να αγνοεί τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος.

Να αγνοεί ότι η κυβέρνησή του έχει φτωχοποιήσει τη μεσαία τάξη με την αφαίμαξη των εισοδημάτων της στο σούπερ μάρκετ, στα πρατήρια της βενζίνης, στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Και ότι ετοιμάζεται τώρα να τις λεηλατήσει και να υφαρπάξει την περιουσία τους με το τσουνάμι των πλειστηριασμών που έρχεται, μετά την πλήρη άρση προστασίας και το νέο πτωχευτικό.

Κυριακή κοντή γιορτή όμως...»

Η δήλωση Αχτσιόγλου για τον εξωδικαστικό

Η τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολίασε με δήλωσή της τις τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, λέγοντας πως «η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες με τις τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό»

Η δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου έχει ως εξής:

«Καμία ουσιαστική αλλαγή στο πρόβλημα που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε δεν επιφέρουν οι τροποποιήσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Οι τράπεζες και τα funds εξακολουθούν να μην δεσμεύονται σε τίποτα και να μπορούν ελεύθερα να μην ρυθμίζουν τα χρέη των πολιτών όπως πράττουν μέχρι σήμερα.

Το ελάχιστο που θα όφειλε η κυβέρνηση να κάνει, απέναντι στο γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών που πυροδότησαν οι επιλογές της, θα ήταν να αναστείλει την εκτέλεσή τους με ΠΝΠ.

Οτιδήποτε άλλο είναι απρόσφορη απόπειρα εξαπάτησης».

Αν σου άρεσε κάνε