Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε την προστασία της πρώτης κατοικίας το 2010»

Σπυρόπουλος: «Το ΠΑΣΟΚ θέσπισε την προστασία της πρώτης κατοικίας το 2010»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:35 Δημιουργία 20/02/23, 15:30
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, υπενθύμισε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θέσπισε την προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα στην πιο δύσκολη περίοδο των μνημονίων.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρέας Σπυρόπουλος ανέφερε πώς «όταν κάποιοι μας έλεγαν "Γερμανοτσολιάδες" το 2010, στην πιο δύσκολη περίοδο των μνημονίων, θεσπίσαμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και την διατηρήσαμε πολλά χρόνια, έτσι ώστε να μη χάσουν τα σπίτια τους εκείνοι που πραγματικά βίωσαν την οικονομική καταστροφή. Ήρθε το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια "με ένα νόμο και ένα άρθρο" και αφού μας έφερε το τρίτο μνημόνιο, άνοιξε την πόρτα στα funds και άρχισε να ξηλώνει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ του 2010, τον οποίο αποτελείωσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη». Επιπλέον, τόνισε ότι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας σήμερα δεν έχουν την παραμικρή προστασία για τα σπίτια τους.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ασυνέπεια, όπως είπε, λόγων και πράξεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «άλλα λένε προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά». «Το 2009, εμείς κληθήκαμε να διαχειριστούμε τη χρεοκοπία, που μας κληροδότησαν ο κ. Καραμανλής, ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς ήταν μαζί με τον κ. Μητσοτάκη όταν έκαναν το Ζάππειο 1 και το Ζάππειο 2. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζεύονταν ο ένας στην πάνω πλατεία και άλλος στην κάτω πλατεία. Έστησαν τον αντιμνημονιακό αγώνα».

Σχολιάζοντας τα μετεκλογικά σενάρια ο κ. Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στον δικομματισμό την ημέρα των εκλογών. Οι δημοσκοπήσεις, που παρουσιάζετε, δείχνουν τα δύο κόμματα να υποχωρούν σημαντικά και το μόνο που ενισχύεται είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρώτη Κυριακή ο λαός αποφασίζει και εμείς ζητάμε μία ισχυρή εντολή αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, μία ισχυρή εντολή στο πρόγραμμά μας. Ο κ. Τσίπρας που θεσμοθέτησε την απλή αναλογική, δηλώνει πως δεν κάνει κυβέρνηση ηττημένων. Έρχεται και ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζοντας ότι θέλει μόνο αυτοδυναμία και θα πάει σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα γιατί ρωτούν εμάς τι θα γίνει με τις συνεργασίες; Εκείνοι αποφασίζουν μόνοι τους», κατέληξε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αν σου άρεσε κάνε