Ξενογιαννακοπούλου: «Εμπαιγμός Μητσοτάκη στους συνταξιούχους»

Ξενογιαννακοπούλου: «Εμπαιγμός Μητσοτάκη στους συνταξιούχους»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 14/02/23, 16:19
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ο κ. Μητσοτάκης τάζει στους συνταξιούχους για μια ακόμα φορά λαγούς με πετραχήλια. Αφού επί τριάμιση χρόνια τους εξαπάτησε, τώρα προεκλογικά ανακοίνωσε ένα εφάπαξ μικρό επίδομα, που έχει ήδη φάει η ακρίβεια. Οι συνταξιούχοι εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και την περικοπή των αναδρομικών έχουν χάσει πάνω από 7 δισ ευρώ, καθώς και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης», αναφέρει στη δήλωσή της η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και προσθέτει: «Το μη μόνιμο επίδομα που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο τις τεράστιες απώλειες των συνταξιούχων από τις κυβερνητικές πολιτικές και είναι πλήρως αναντίστοιχο με τις πραγματικές ανάγκες τους. Οι μόνες αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι φέτος οφείλονται στο νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ του 2017!»

Η τομεάρχης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταλήγει στη δήλωσή της ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται για τη μόνιμη αποκατάσταση όλων των αδικιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για την επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, τη μόνιμη αποκατάσταση της αδικίας της προσωπικής διαφοράς, την αύξηση του αφορολόγητου για τους συνταξιούχους στα 10.000 ευρώ και την κατάργηση του ΤΕΚΑ – του κεφαλαιοποιητικού συστήματος που έχει παραδώσει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Στον εμπαιγμό του κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι θα δώσουν την ισχυρή απάντησή τους στις εκλογές».

Αν σου άρεσε κάνε