Μηνύματα αλληλεγγύης από Σακελλαροπούλου, ΥΠΕΞ και αρχηγούς προς τον τουρκικό λαό

Μηνύματα αλληλεγγύης από Σακελλαροπούλου, ΥΠΕΞ και αρχηγούς προς τον τουρκικό λαό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:37 Δημιουργία 06/02/23, 15:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της και την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον τουρκικό, μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε τη Νότια Τουρκία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δηλώνει συγκλονισμένη από τις εικόνες καταστροφής που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, που έπληξε Τουρκία και Συρία και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια, καθώς και του ελληνικού λαού στις οικογένειες των θυμάτων.

Με ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Twitter) τονίζει ότι «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες»

Το υπουργείο Εξωτερικών

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», προσθέτει.

Επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου

Επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, νωρίτερα σήμερα, προκειμένου να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του και την ετοιμότητα της χώρας να στηρίξει την Τουρκία, μετά τον καταστροφικό σεισμό που την έπληξε.

«Σε συνέχεια του καταστροφικού σεισμού στη νότια Τουρκία, επικοινώνησα με τον Τούρκο ομόλογό μου, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και μετέφερα τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

«Εξέφρασα την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει άμεσα συνδρομή στις έρευνες διάσωσης και στην αντιμετώπιση των ζημιών», προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Τα μηνύματα Τσίπρα-Ανδρουλάκη

Μήνυμα για τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 500 νεκρούς απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό και τον συριακό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων του ισχυρότατου σεισμού.

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ετοιμότητα για άμεση συνεισφορά», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τον φονικό σεισμό δήλωσε: «Η σκέψη μας είναι στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 ρίχτερ, καθώς και στις οικογένειες των θυμάτων».

Αν σου άρεσε κάνε