Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ για τους διαλόγους αστυνομικών με «νονούς»

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ για τους διαλόγους αστυνομικών με «νονούς»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:22 Δημιουργία 30/01/23, 19:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά το δημοσίευμα με τους διαλόγους «φωτιά» ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με κυκλώματα μαφίας.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντά στα ερωτήματα που έθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας ταυτόχρονα την κυρία Πόπη Τσαπανίδου ποιο κόμμα βρισκόταν στην κυβέρνηση το 2018, καθώς μέρος των επικοινωνιών που αποκαλύφθηκαν έγιναν εκείνο το έτος.

Για τις επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνει πως η πολιτική ηγεσία δεν είχε καμία ενημέρωση και πως αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα εστάλη με εντολή του Τάκη Θεοδωρικάκου «στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Νωρίτερα η κυρία Τσαπανίδου έκανε λόγο για επί μήνες καθυστέρηση και αναβάθμιση κατηγορούμενων αξιωματικών και καταλόγισε στο υπουργείο «κωλυσιεργία» στην υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ως εξής:

«Μέρος των φερόμενων ως επικοινωνιών, μεταξύ ανώτατου στελέχους της Ελληνικής Αστυνομίας με εμπλεκόμενους σε ύποπτες δραστηριότητες- που δημοσίευσε η εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής"- φέρεται να είναι του 2018.

Όλοι γνωρίζουν ποιο κόμμα βρισκόταν τότε στην κυβέρνηση, οπότε η κυρία Τσαπανίδου μπορεί να ζητήσει τις σχετικές απαντήσεις από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά στα αποσπάσματα για φερόμενες επικοινωνίες σε νεότερο χρόνο επισημαίνεται ότι: πρώτον, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είχε καμία ενημέρωση -ούτε και για τις φερόμενες ως επικοινωνίες του 2018- και, δεύτερον, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το δημοσίευμα, εστάλη με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, υπό τον νέο της Διοικητή, για ενδελεχή έρευνα, καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Από την άλλη, η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματούχων της ελληνικής αστυνομίας με ανθρώπους του υποκόσμου σοκάρουν.

Αναμένουμε απαντήσεις από τον κ. Θεοδωρικάκο.

Γιατί καθυστέρησε επί μήνες να στείλει τους επίορκους στη δικαιοσύνη ενώ αναβαθμίζει κατηγορούμενους αξιωματικούς;

Γιατί κωλυσιεργεί την υπόθεση της κάθαρσης στην ΕΛ-ΑΣ, που ξεκίνησε με τη ευρεία έρευνα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για τη Greek Mafia;

Ποιον προστατεύει τελικά το υπουργείο; Τον πολίτη πάντως, όχι».

Αν σου άρεσε κάνε