Χαρίτσης: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαψεύσει εκείνους που υποτιμούν τους πολίτες»

Χαρίτσης: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαψεύσει εκείνους που υποτιμούν τους πολίτες»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:37 Δημιουργία 29/01/23, 16:32
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Το κεντρικό δίλημμα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων θέτει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην «ΑΥΓΗ της Κυριακής», ερωτηθείς σχετικά αναφέρθηκε στην πρόταση δυσπιστίας εξηγώντας πως «η απόφαση μας να καταθέσουμε πρόταση μομφής προκύπτει από την αυτονόητη δέσμευσή μας να υπερασπιζόμαστε την Δημοκρατία με κάθε δυνατό μέσο» κασι προσέθεσε ότι «το Μέγαρο Μαξίμου του κ. Μητσοτάκη ενορχήστρωσε μια δυσώδη επιχείρηση παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. Αυτό είναι δεδομένο, όσο και αν προσπαθεί ο ίδιος και οι μιντιακοί υποστηρικτές του να μετατοπίσουν τη συζήτηση».

Μιλώντας για το πρόβλημα της ακρίβειας ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Η απάντηση στην ακρίβεια είναι μία: σύγκρουση με τον πυρήνα της κρίσης. Προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση του ενεργειακού με αναμόρφωση της αγοράς, κρατικοποίηση της ΔΕΗ και φορολόγηση των υπερκερδών. Το δεύτερο βήμα είναι η στήριξη του εισοδήματος με αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή και η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα». Τονίζει την ανάγκη για «εντατικούς ελέγχους στην αγορά» και προσθέτει ότι «στόχος μας η ελληνική κοινωνία να εγκαταλείψει τη ζωή με τα κουπόνια της νέας φτώχειας».

Αναφερόμενος στο ιδιωτικό χρέος ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «γίνεται ξανά το μεγάλο αγκάθι της ελληνικής οικονομίας» και υπογραμμίζει το σχέδιο του για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους σε 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής, κατάργηση του Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και προστασία της κύριας κατοικίας για τους πιο ευάλωτους».

Σε σχέση με τις εκλογές και τις προοπτικές προοδευτικής διακυβέρνησης, ο κ. Χαρίτσης υποστήριξε πως «όλες οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις θα κληθούμε να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε στο κεντρικό δίλημμα: συγχωροχάρτι και λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη ή μία νέα αρχή για τη χώρα;».

Ο κ. Χαρίτσης κατέληξε στη συνέντευξή του λέγοντας: «Το αποτέλεσμα των εκλογών θα διαψεύσει εκείνους που υποτιμούν τους πολίτες. Και θα δημιουργήσει νέες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα κληθεί να ηγηθεί της ανορθωτικής αυτής πορείας μέσα από μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας».

Αν σου άρεσε κάνε