Βαριές εκφράσεις Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή...»

Βαριές εκφράσεις Τσίπρα για Μητσοτάκη: «Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 23:46 Δημιουργία 27/01/23, 14:11
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με βαρύτατες εκφράσεις επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κορύφωση της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για «συγκαλύψεις, εκβιασμούς, τρομοκρατία, παρανομίες» και για «θεσμική και συνταγματική εκτροπή».

Μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απαντήσεις για τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της ΑΑΔΕ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι μετέτρεψε την ΕΥΠ σε «εγκληματική συμμορία».

Σύμφωνα με το σκεπτικό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στόχος των παρακολουθήσεων ήταν να αποκτήσει η κυβέρνηση πλεονέκτημα και δυνατότητα εκβιασμών, δηλαδή «να τους έχει στο χέρι».

«Ακούγατε τον κ. Φλώρο επειδή ήταν ύποπτος ή για άλλους λόγους ή γιατί κι αυτόν θέλατε να τον έχετε στο χέρι επειδή είχε άποψη που δεν ήταν πάντα ίδια με αυτή της πολιτικής ηγεσίας;», ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρήσατε τον αυτό σας άτρωτο και ανεξέλεγκτο, πέσατε την παγίδα του καθεστωτικού ναρκισσισμού σας», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Μίνι επεισόδιο με Τασούλα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσίπρα, σημειώθηκε μίνι επεισόδιο μεταξύ του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, μετά την αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «πρωθυπουργού μειωμένου καταλογισμού».

«Σας είπα ότι είναι δειλία για έναν πρωθυπουργό να κρύβεται πίσω από τον ανιψιό του και να λέει δεν έχω εγώ ευθύνη» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό «μειωμένου καταλογισμού» παρά να αναλάβετε με τόλμη τις ευθύνες που σας αναλογούν.

Οι εν λόγω αναφορές προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Τασούλα να λέει: «Να σκεφτείτε αυτές τις εκφράσεις, είναι άλλης τάξεως».

Ο κ. Τσίπρας αντέδρασε, σημειώνοντας: «Δεν θα λογοκρίνετε την πολιτική μου παρουσία» ζητώντας, μάλιστα, από τον πρόεδρο της Βουλής να τον προστατεύσει από την οχλαγωγία. «Για να σας προστατεύσω το είπα αυτό» απάντησε ο κ. Τασούλας, βάζοντας ένα τέλος στην αντιπαράθεση.

«Υβρις, νέμεση, κάθαρση

Ο κ. Τσίπρας γενίκευσε την επίθεσή του για θέματα διαφθοράς και τα δάνεια της ΝΔ: «Το κόμμα σας, κύριε Μητσοτάκη χρωστάει είναι ένα κόμμα που χρωστά 300 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Πείτε μας σε ποια συμφωνία έχετε έρθει με την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να βρίσκεστε ακόμη σε οικονομική λειτουργία; Το υπουργικό σας συμβούλιο χρωστάει συνολικά 13 εκατ. ευρώ. Και θα τολμήσετε εσείς, οι μπαταχτσήδες του δημόσιου χρήματος -γιατί με δημόσιο χρήμα αναχρηματοδοτήθηκαν οι τράπεζες- να μιλάτε για το ήθος των άλλων! Το κόμμα του Πάτση, του Στάση, του Χειμαρα, του Μαραβέγια, της Νικολάου, του Πέτσα. Εσείς που μεγαλώσατε με τις χορηγίες της Siemens και τα σπίτια του Βολταίρου. Εσείς θα μας κάνετε μαθήματα ηθικής;».

Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «Αφήνετε πίσω σας μια Ελλάδα ρημαγμένη. Θα μείνετε στην ιστορία ως μια μεγάλη πληγή για τη χώρα. Για τη κοινωνία και την οικονομία. Μα πάνω απ' όλα ως μια μεγάλη πληγή για την ίδια τη δημοκρατία. Μετά την ύβρη που διαπράξατε θα έρθει η Νέμεσις με τη λαϊκή ψήφο. Θα έρθει και η κάθαρση. Είναι υποχρέωση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου. Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε έναν άλλο δρόμο. Με ασφάλεια και δικαιοσύνη. Το χρωστάμε στην ιστορία μας, μα πάνω απ' όλα το χρωστάμε στο μέλλον αυτού του τόπου».

Αν σου άρεσε κάνε