Γεραπετρίτης με... Λυσία κατά Τσίπρα: «Ένοχος ένοχον ου ποιεί»

Γεραπετρίτης με... Λυσία κατά Τσίπρα: «Ένοχος ένοχον ου ποιεί»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:11 Δημιουργία 25/01/23, 17:04
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Με την εισαγωγή του Λυσία στο «Λόγο υπέρ αδυνάτου» ξεκίνησε την απάντησή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω στην πρόταση δυσπιστίας με μία αναφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία. "Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ"»΄Ακολούθησαν φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να απαντά μάλλον σκωπτικά προς την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: «θα έχουμε και μετάφραση μην ανησυχείτε».

Ο υπουργός Επικρατείας συνέχισε επαναλαμβάνοντας: «"Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί". Πρόκειται για την εισαγωγή του λόγου του Λυσσία υπέρ του αδυνάτου. Απλώς ως εκ περισσού να το πω και στη δημοτική Είναι μεγάλη ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε Και σας το λέω αυτό με ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως
Θα έχουμε την ευκαιρία στο ναό της Δημοκρατίας να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών κι αν πράγματι η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα τα δεινά που τη μέμφεστε ή κατά τι περισσότερο από την εντολή που έλαβε από το λαό. Και είναι νωπές οι μνήμες και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ εμφανής», είπε ο κ. Γεραπετρίτης και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευχαριστούμε, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε πράγματι αν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά ή αν έχει επιτελέσει ένα έργο καλύτερο. Ευτυχώς είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις». Ο κ. Γεραπετρίτης ζήτησε την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης, προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αμέσως μετά για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία.

Ο κ. Γεραπετρίτης συνέχισε λέγοντας: «Θα έχουμε μια άλλη ευκαιρία. Το τελευταίο διάστημα σας είχαμε λίγο χάσει. Είχαμε μια σχετική αφωνία σας και δεν ήταν από ίωση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμά του».

«Μπράβο που μας βγάλατε αμετάκλητα ενόχους. Ένοχος ένοχον ου ποιεί. Εκείνος που έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση, εκείνος που έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες. Εκείνος που είχε χρήση και γνώση εκείνων που ήταν εγκληματική οργάνωση, εκείνος που ακούγεται ότι είχε διασύνδεση με μαύρο χρήμα δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση στο εξωτερικό, ζητά την άμεση διενέργεια της συνεδρίασης για να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Σε ένα πράγμα θα συμφωνήσω. Υπάρχουν κρίσιμες στιγμές και δεν θα τις αποφύγετε. Είναι οι επόμενες εκλογές», υπογράμμισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Αν σου άρεσε κάνε