Παραλήρημα Οκτάι κατά Φλώρου και νέες απειλές: «Δεν λέμε λόγια του αέρα, θα έρθουμε...»

Παραλήρημα Οκτάι κατά Φλώρου και νέες απειλές: «Δεν λέμε λόγια του αέρα, θα έρθουμε...»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:00 Δημιουργία 06/01/23, 18:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συνεχίζεται το προκλητικό κρεσέντο των απειλών Τουρκίας κατά της Ελλάδας, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν να προειδοποιούν πλέον ότι θα κάνουν πράξη τα όσα λένε

Συγκεκριμένα, η νέα προειδοποίηση από τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, κατά της Ελλάδας ήρθε ανήμερα των Θεοφανείων, επικρίνοντας τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και επαναλαμβάνοντας ότι οι Τούρκοι θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα στην Ελλάδα.

Ο Φουάτ Οκτάι σε συνέντευξή του σε κανάλι στο Youtube, εξέφρασε την ενόχλησή του για την πρόσφατη επίσκεψη του Κωνσταντίνου Φλώρου σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και διεμήνυσε πως ό,τι λέει η Τουρκία θα το κάνει και πως δεν λέει λόγια του αέρα.

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Πρόσφατα, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: "Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ". Είναι ξεκάθαρη η "αδελφοσύνη" μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει "θα έρθουμε ξαφνικά", αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε τούρκος αντιπρόεδρος.

Φυσικά, ο κ. Οκτάι αναφέρθηκε στη φωτογραφία που δημοσίευσε πρόσφατα ο αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη σελίδα του στο Facebook, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε στρατιωτικές μονάδες στη Ρόδο, την Ψέριμο, την Καλόλημνο και τα Ψαρά στο τέλος Δεκεμβρίου.

Προκλήσεις και από Ακάρ

Νωρίτερα, τους τόνους της ρητορικής του ανέβασε εκ νέου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα έχει «σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα» ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι ελληνικές δυνάμεις «πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

«Η Τουρκία δεν παρενοχλεί και δεν προκαλεί την Ελλάδα» είπε ο Ακάρ, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα του δεν θα αφήσει αναπάντηση «καμία πρόκληση».

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε (σ.σ. τα προβλήματα) μέσω διαλόγου» είπε ο υπουργός Άμυνας, και συμπλήρωσε: «Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας».

Ο κ. Ακάρ προειδοποίησε, επίσης, την Αθήνα με τα εξής λόγια: «Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε».

Και κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

Αν σου άρεσε κάνε