Qatargate: Δεσμεύθηκε οικόπεδο του ζεύγους Καϊλή-Τζόρτζι στην Πάρο - Αποφασίζουν οι δικαστές για την τύχη της

Qatargate: Δεσμεύθηκε οικόπεδο του ζεύγους Καϊλή-Τζόρτζι στην Πάρο - Αποφασίζουν οι δικαστές για την τύχη της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:35 Δημιουργία 22/12/22, 13:29
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Δεσμεύθηκε οικόπεδο έκτασης επτά στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε και κοινός λογαριασμός που διατηρούν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, μέσω του οποίου διακινήθηκαν τα χρήματα για την αγορά του εν λόγω ακινήτου.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή, η οποία έδωσε εξηγήσεις στο Προδικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών για περίπου μιάμιση ώρα, για το Qatar Gate. Να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε κατ' οίκον περιορισμό ζήτησαν οι συνήγοροί της.

Δήλωσε αθώα

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δήλωσε αθώα και συνεργάστηκε με τις βελγικές αρχές ωστόσο υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τις συναλλαγές του συντρόφου της Φραντσέκο Τζόρτζι ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί για το Qatargate, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της είπε ότι δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή.

Τέλος η καθαιρεμένη αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ και ότι λειτουργούσε βάσει εντολών και γραμμής από την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου.

Εξερχόμενος ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε διαφθορά σε ό,τι την αφορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.

Αν σου άρεσε κάνε