Αχτσιόγλου, Χαρίτσης: «Μόνη διέξοδος η πολιτική αλλαγή»

Αχτσιόγλου, Χαρίτσης: «Μόνη διέξοδος η πολιτική αλλαγή»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:55 Δημιουργία 09/12/22, 14:50
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Για ακόμη έναν μήνα ο υψηλός πληθωρισμός και η σαρωτική ακρίβεια ισοπεδώνουν τα εισοδήματα των πολιτών, ιδιαίτερα των οικονομικά πιο αδύναμων», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης.

«Τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα που ήταν ήδη στο 4,8%. Οι αυξήσεις των τιμών είναι συνεχείς και πολύ μεγάλες, όπως μαρτυρά και ο μέσος δείκτης δωδεκαμήνου του πληθωρισμού που αυξήθηκε κατά 9,5%», επισημαίνουν, προσθέτοντας πως «η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη στα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης, που απορροφούν σχεδόν το σύνολο του εισοδήματος των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων. Όπως για παράδειγμα στα τρόφιμα που σε πολλές περιπτώσεις πλησιάζουν ή και ξεπερνούν το 20%, αλλά και στα καύσιμα ή την ενέργεια που οι αυξήσεις είναι διπλάσιες και τριπλάσιες του γενικού δείκτη», αναφέρουν.

«Οι μήνες διαδέχονται ο ένας τον άλλον με τις τιμές να αυξάνονται αδιαλείπτως, την αγοραστική δύναμη των πολιτών να συρρικνώνεται διαρκώς, τα νοικοκυριά να συμπιέζουν ολοένα και περισσότερο ανελαστικές στην πραγματικότητα δαπάνες τους, και η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια πολιτική», σημειώνουν η κυρία Έφη Αχτσιόγλου και ο κ. Αλέξης Χαρίτσης και καταλήγουν: «Μια πολιτική που μας φέρνει στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη στις τιμές στην ενέργεια και στις τελευταίες στην αγοραστική δύναμη και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για πολιτική επιλογή. Γι' αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι η μόνη διέξοδος».

Αν σου άρεσε κάνε