«Δώρο Χριστουγέννων» 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς

«Δώρο Χριστουγέννων» 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:41 Δημιουργία 05/12/22, 20:36
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ύψους 600 ευρώ, για όλους τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού ανακοίνωσε από την Τρίπολη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η έκτακτη ενίσχυση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των ένστολων υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού εντός του Δεκεμβρίου, όπως είπε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Το εφάπαξ επίδομα δίνεται από την κυβέρνηση - όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός - ως επιβράβευση για την «24ωρη αυξημένη αστυνόμευση και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την παράταση για ένα ακόμη χρόνο του πλαφόν που έχει τεθεί για τα επαγγελματικά ενοίκια. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός: «διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις».

Ειδικότερα, οι επίμαχες αναφορές του πρωθυπουργού από την Τρίπολη έχουν ως εξής:

«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθουν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.

Όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. 'Αλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν.

Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις:

Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο».

Αν σου άρεσε κάνε