Μητσοτάκης από Πάτρα: «Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για το έργο της»

Μητσοτάκης από Πάτρα: «Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για το έργο της»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:51 Δημιουργία 23/11/22, 13:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο σχέδιο για την Πάτρα του 2030.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη με παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς και με συμμετοχή πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου.

Η διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Αχαΐα ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Σε ερώτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο για την Πάτρα ο πρωθυπουργό απάντησε ότι: «μόλις προέρχομαι από σύσκεψη όπου παρουσιάσαμε το όραμά μας για την δυτική Ελλάδα. Είναι ένα συνεκτικό σχέδιο με περισσότερα από 80 έργα κάποια που είναι δρομολογημένα από το παρελθόν και άλλα έχουν κοινωνική διάσταση και συγκροτούν συνολικά το αφήγημά μας για μια Πάτρα που αξίζει να είναι η δυτική πύλη της Ελλάδας στην Ευρώπη».

«Με ρωτήσατε αν οι πολίτες πιστεύουν ότι αυτά που εξαγγείλαμε θα γίνουν; Θα τους καλούσα να πάνε στο ανοιχτό εργοτάξιο της Πατρών-Πύργου για να συγκρίνουν το παρελθόν με το σήμερα σε ένα έργο στο οποίο εργολαβίες δόθηκαν για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα».

«Η κυβέρνηση είναι υπερήφανη για την υλοποίηση των εξαγγελιών της και όπου εντοπίζουμε λάθη τα διορθώνουμε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός» και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια πολύ δυναμικής ανάπτυξης για την πόλη της Πάτρας».

Σε ερώτηση σχετική με το Καραμανδάνειο νοσοκομείο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι απόφαση είναι να υπάρξει δραστική παρέμβαση στο υφιστάμενο νοσοκομείο. «Αν θέλετε να προβάλετε στο μέλλον αυτό που θα συμβεί αρκεί να δείτε τις παρεμβάσεις στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και αναφέρομαι και στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και τα χειρουργεία. Δεσμεύομαι ότι αυτό θα γίνει και στο Καραμανδάνειο ενδεχομένως και με ιδιωτική χορηγεία από τον χορηγό που έκανε το ίδιο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Πάτρας».

«Αυτοδύναμη Ελλάδα με τη ΝΔ σε πρώτο ρόλο»

Το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει χώρος ούτε για αδιαφορία, ούτε για αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογενέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει σε αυτή την συγκυρία, αποφάσεις, δράσεις μιας κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών. Σήμερα χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Να γιατί ο στόχος μας είναι ειλικρινής και ένας: η αυτοδύναμη Ελλάδα με πρώτο ρόλο στη Νέα Δημοκρατία. Συνεπώς, η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι τελικά και εγγύηση για εθνική συνεργασία. Αλλά κυρίως είναι εγγύηση για μια συστράτευση όσων πιστεύουν -και είναι πολλοί αυτοί, πολύ περισσότεροι από όσοι θα ψηφίσουν τελικά τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές- όσοι πιστεύουν στον υπεύθυνο πατριωτισμό αλλά και στην ανάγκη για δραστικό εκσυγχρονισμό της χώρας».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες θα απαντήσουν με μία ψήφο και τρεις λέξεις: ‘Σταθερότητα, συνέχεια και συνέπεια’».

Αν σου άρεσε κάνε