Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: «Παρακρατικός μηχανισμός στην

Ανδρουλάκης για παρακολουθήσεις: «Παρακρατικός μηχανισμός στην "πίσω αυλή του Μαξίμου"»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:40 Δημιουργία 21/11/22, 13:33
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Να είναι ξεκάθαρη η υπόθεση των παρακολουθήσεων πριν από τις εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί για την υπόθεση.

«Ο Πρωθυπουργός να ακολουθήσει το μοναδικό δρόμο που του απομένει. Οι εκλογές να γίνουν σε καθαρό τοπίο, χωρίς σκιές. Και αυτό είναι η ευθύνη του», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «τα αποκαλυπτήρια του παρακρατικού μηχανισμού της "πίσω αυλής του Μαξίμου", πρέπει να γίνουν και αυτό είναι ένα ελάχιστο οφειλόμενο προς τους πολίτες».

Πρόσθεσε ακόμη ότι η «ερευνητική δημοσιογραφία δείχνει με αριθμούς και ονοματεπώνυμα ότι το predator χειρίζονταν Έλληνες αστυνομικοί σε κτίριο της ΕΥΠ».

«Καθημερινά επίσης προβάλλονται λίστες, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει με βεβαιότητα τι ευσταθεί και τι όχι, ποιος δυσφημεί και ποιος δυσφημείται, ποιος εκβιάζει και ποιος εκβιάζεται», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Οι προτάσεις που κατέθεσε για το θέμα των παρακολουθήσεων είναι οι εξής:

-Κατάργηση της αντισυνταγματικής διάταξης που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους παρακολουθούμενους για λόγους εθνικής ασφαλείας και μάλιστα αναδρομικά,

-Πλήρης αιτιολόγηση της άρσης του απορρήτου στην σχετική εισαγγελική διάταξη ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η νομιμότητά της,

-Αποκοπή της ΕΥΠ από το πρωθυπουργικό γραφείο,

-Την τελική απόφαση για την παρακολούθηση για λόγους εθνικής ασφαλείας, να λαμβάνει Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών και να γνωστοποιείται με πλήρη στοιχεία αμέσως στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ώστε ο έλεγχος να είναι ουσιαστικός.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκαν για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Αλιβιζάτος και οι δικηγόροι Μανώλης Βελεγράκης, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Χρήστος Κακλαμάνης.

Αν σου άρεσε κάνε