Ξενογιαννακοπούλου: «Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει τους συνταξιούχους - Οι αυξήσεις θα γίνουν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ»

Ξενογιαννακοπούλου: «Ο κ. Μητσοτάκης εμπαίζει τους συνταξιούχους - Οι αυξήσεις θα γίνουν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:33 Δημιουργία 11/11/22, 16:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κατηγορεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Αφού έκοψε τη 13η σύνταξη, στέρησε τα αναδρομικά από 1,5 εκατ. συνταξιούχους, σήμερα πανηγυρίζει για τις εκκρεμείς συντάξεις. Τον διαψεύδει όμως η πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωση της η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σχολιάζοντας ταυτόχρονα ότι «παρά το φιάσκο των ιδιωτών στον ΕΦΚΑ και τις αλχημείες στον υπολογισμό των συντάξεων, τα στοιχεία είναι αμείλικτα».

Ειδικότερα, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «με το σύστημα fast track οι μισές κύριες συντάξεις βγαίνουν, είτε με λάθη, είτε μειωμένες» και σημειώνει ότι «οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις είναι 125.000 και 55.000 τα εφάπαξ» και προσθέτει, ότι «τώρα με θράσος ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει, ως δικές του, τις αυξήσεις στις συντάξεις που θα γίνουν με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ από το 2017».

Καταλήγοντας, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου αναφέρει ότι «οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν την ακρίβεια και την κρίση θα δώσουν στις εκλογές την απάντησή τους στον κ. Μητσοτάκη».

Αν σου άρεσε κάνε