Μητσοτάκης: «Εθνικά επικίνδυνος ο Βαξεβάνης» - Τι είπε για τις δηλώσεις Βρέντζου μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου

Μητσοτάκης: «Εθνικά επικίνδυνος ο Βαξεβάνης» - Τι είπε για τις δηλώσεις Βρέντζου μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:04 Δημιουργία 07/11/22, 19:16
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι υπάρχει έστω και ίχνος αλήθειας στο δημοσίευμα για τις παρακολουθήσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τόνισε ότι πρόκειται για «απίστευτο ψέμα» το ότι ο πρωθυπουργός έχει ενορχηστρώσει αυτές τις παρακολουθήσεις, ενώ υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο να κατηγορείται ο ο ίδιος ότι παρακολουθεί τους υπουργούς του χωρίς κανένα στοιχείο.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «απαράδεκτους ισχυρισμούς» και τόνισε ότι επί χρόνια στοχοποιείται ο ίδιος προσωπικά με επιθέσεις λάσπης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα ανέλαβε την ευθύνη και υπογράμμισε ότι «διαπιστώσαμε κενά στα συστήματα αυτά και είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συκοφαντίες και εξαπέλυσε «πυρά» κατά του δημοσιογράφου και εκδότη της κυριακάτικης εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη και στη συνέχεια πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, οπότε και «θα λάβει εκκωφαντική απάντηση».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε δεν θα «συρθεί από επαγγελματίες εκβιαστές σε εκλογές» και επανέλαβε ότι οι κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα ανέλαβε την ευθύνη σημειώνοντας τα εξής: «διαπιστώσαμε κενά στα συστήματα αυτά και είμαστε έτοιμοι να τα διορθώσουμε», ενώ υπενθύμισε ότι απομακρύνθηκαν άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι για θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ.Τσίπρας κατέθεσε σήμερα νέα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η επιλογή Πάτση

Ερωτηθείς για την υπόθεση με τον διαγραφέντα βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι ήταν «μια προβληματική επιλογή» εκ μέρους της ΝΔ, τόνισε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη στον βαθμό που του αναλογεί και παρέπεμψε «στην αρμόδια Επιτροπή Πόθεν Έσχες», σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στόχος του ίδιου και των συνεργατών είναι η αναμόρφωση του συστήματος Πόθεν Έσχες.

«Η κυβέρνηση κι εγώ δεν δεχόμαστε πιέσεις»

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στα όσα δήλωσε περί «φασιστικού παρακράτους» ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος, μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, στο γήπδο της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε με νόημα ότι «τα προηγούμενα τρία χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε πρωτάθλημα» και συνέχισε λέγοντας πως «κάποιοι έχουν μπερδέψει το ρόλο τους». «Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι επιχειρηματίες δεν είναι υποβολείς μας. Η κυβέρνηση κι εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «όταν τα Μέσα Ενημέρωσης αλλάζουν άποψη ανάλογα με τη βούληση του ιδιοκτήτη τους, αυτό δεν είναι ελεύθερη δημοσιογραφία και πρόσθεσε ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα για τον ίδιο είναι επικριτικά και σημείωσε ότι υπάρχουν εφημερίδες που είναι οχετός».

Η ερώτηση και η απάντηση

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η εξής: «Πόσο βλάπτουν, κατά την εκτίμησή σας, την εικόνα της κυβέρνησής σας όλες αυτές οι υποθέσεις; Χθες άκουσα τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ολυμπιακού, τον κ. Βρέντζο, να μιλά για εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου, να καταγγέλλει την Ομοσπονδία και να συνδέει την υπόθεση αυτή με τις παρακολουθήσεις, με τις υποκλοπές και με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Μαξίμου, τον κ. Δημητριάδη;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;

Αυτό ως προς το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο περιμένω να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος.

Θα σας πω όμως και κάτι ευρύτερο, κ. Χατζηνικολάου. Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση.

Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

Αν σου άρεσε κάνε