Αχτσιόγλου: «Η κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία δεν κρύβεται σε κανένα

Αχτσιόγλου: «Η κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία δεν κρύβεται σε κανένα "καλάθι" εξαπάτησης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:13 Δημιουργία 02/11/22, 21:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ με τα στοιχεία για το κόστος ζωής στην Ελλάδα σχολίασε με δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Εφη Αχτσιόγλου.

Η κυρία Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνει πως «την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη επιδίδονται σε σόου αυτοπροβολής και αυτοθαυμασμού, τα στοιχεία της έρευνας του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ για το κόστος ζωής στην Ελλάδα, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, μαρτυρούν τη σκληρή πραγματικότητα. Την εξελισσόμενη συρρίκνωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής που ακολουθεί απέναντι στην ακρίβεια εδώ και πάνω από έναν χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ».

Στη συνέχεια η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η απώλεια αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών με μηνιαίο εισόδημα χαμηλότερο των 750 ευρώ φτάνει έως και το 40%», και ότι «τον Απρίλιο 2022 και ύστερα η απώλεια της αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού κυμαίνεται στο 19% (τον Σεπτέμβριο 19,2%)».

Τονίζει, επίσης πως «το α' τρίμηνο του 2022, ο ονομαστικός μέσος μισθός μειώθηκε κατά περίπου 4,5%, ενώ η μείωση του πραγματικού μέσου μισθού άγγιξε το 12%» και πως «το α' εξάμηνο του 2022 η Ελλάδα είχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ στην επιβάρυνση των νοικοκυριών από τους λογαριασμούς ρεύματος και την τρίτη χειρότερη επίδοση στην επιβάρυνση από λογαριασμούς φυσικού αερίου».

Στη δήλωσή της η κυρία Αχτσιόγλου καταλήγει ως εξής: «Αυτή είναι η επιπρόσθετη κρίση που ζει η ελληνική κοινωνία. Η κρίση της πολιτικής Μητσοτάκη, που συνδυάζει τα χαμηλά εισοδήματα και τις ακραίες ανατιμήσεις. Αυτό το μείγμα αφαίμαξης των εργαζομένων και των νοικοκυριών, με ταυτόχρονη εκτίναξη των ολιγοπωλιακών υπερκερδών, δεν κρύβεται σε κανένα "καλάθι" εξαπάτησης. Μόνη διέξοδος, η πολιτική αλλαγή».

Αν σου άρεσε κάνε