ΝΑΤΟ:  Παναγιωτόπουλος-Ακάρ συζήτησαν για κλίμα σταθερότητας

ΝΑΤΟ: Παναγιωτόπουλος-Ακάρ συζήτησαν για κλίμα σταθερότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 20:04 Δημιουργία 13/10/22, 19:59

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες υπογράμμισαν την ανάγκη να διατηρηθούν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας, να γίνουν συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας στην περιοχή, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Χθες ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε την συνδρομή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και καταδίκασε κάθε αναθεωρητισμό που προκαλεί αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει επισημάνει πως η επιθετική και φιλοπολεμική ρητορική της Τουρκίας «ενοχλεί και ανησυχεί». Έχει τονίσει επίσης πως η αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων είναι η εγγύηση ότι όποιος σχεδιάζει πράγματα, επιβουλεύεται εδάφη, αναπτύσσει στην πράξη τον αναθεωρητισμό ή ακόμη και τον επεκτατισμό της εποχής, θα βρει απέναντί του ισχυρό τείχος ανάσχεσης

Αν σου άρεσε κάνε