Νέο ανθελληνικό κρεσέντο Ερντογάν και πληρωμένη απάντηση από Μητσοτάκη

Νέο ανθελληνικό κρεσέντο Ερντογάν και πληρωμένη απάντηση από Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 22:11 Δημιουργία 06/10/22, 22:06
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Απρόκλητα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε για μια ακόμη φορά την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί, για να λάβει την πληρωμένη απάντηση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε τον λόγο στο δείπνο των ηγετών, καθώς είχε ζητήσει από πριν να μιλήσει και στο τέλος της παρέμβασής του εξαπέλυσε νέες «βολές» κατά της χώρας μας, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι αυτή που ανεβάζει την ένταση στο Αιγαίο και «προκαλεί με τις συμπεριφορές της».

Ο κ. Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε ευθέως στον «Σουλτάνο» ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε στον τούρκο πρόεδρο ότι αντί να προκαλεί εντάσεις, θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Οι προκλήσεις του κ. Ερντογάν συνεχίστηκαν και στη συνέντευξη Τύπου εκτοξεύοντας νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας, καθώς επανέλαβε τις γνωστές χυδιαιότητές του για το μεταναστευτικό, βάζοντας επιπλέον και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εξίσωση.

Η συνάντηση με τον Μακρόν

Νωρίτερα, ο κ. Ερντογάν είχε συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν ο οποίος τον κάλεσε να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, παίρνοντας έτσι σαφή θέση υπέρ της Ελλάδας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου των Ηλυσίων, ο κ. Μακρόν εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στο Αιγαίο και «κάλεσε για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να αποφευχθεί η κλιμάκωση και να διαφυλαχθεί ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Καθώς η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο Γάλλος πρόεδρος, ζήτησε από τον κ. Ερντογάν «να αγωνιστούν εναντίον κάθε στρατηγικής παράκαμψης τους».

Αν σου άρεσε κάνε