Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Τουρκικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα»

Παραλήρημα Μπαχτσελί: «Τουρκικά τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:56 Δημιουργία 04/10/22, 14:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την επιθετική ρητορική του κλιμακώνει, με νέες δηλώσεις, ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ισχυρίστηκε ότι τόσο τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα, ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα έχει μόνο το δικαίωμα χρήσης τους, όπως είπε.

Επικαλέστηκε δε, τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων, λέγοντας ότι οι ρητές διατάξεις τους αγνοούνται.

Για πρώτη φορά ονομάτισε τα εννέα νησιά του Βορείου Αιγαίου, των οποίων η κυριαρχία, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, οι περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ο εναέριος χώρος ανήκουν νόμιμα στην Τουρκία, όπως είπε, επειδή η Ελλάδα τα εξοπλίζει παράνομα και διατηρεί στρατό στα εδάφη τους. Και αυτά είναι, κατά τον Μπαχτσελί, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, τα Ψαρά, η Χίος, η Σάμος και η Ικαρία.

Ανακοινώνω στον υπόλοιπο κόσμο ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας και θα τυφλώσουμε εκείνους που δεν βλέπουν τα δικαιώματά μας και το δίκαιο μας“, είπε ο ακδροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του τούρκου προέδρου.

Αν σου άρεσε κάνε