Νέες απειλές από την Τουρκία:  «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τα δίκαια και τα συμφέροντά μας»

Νέες απειλές από την Τουρκία: «Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για τα δίκαια και τα συμφέροντά μας»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:46 Δημιουργία 28/09/22, 21:34
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ολοκληρώθηκε έπειτα από τέσσερις ώρες η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, γίνεται σαφής αναφορά περί στρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών και επισημαίνεται ότι «οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίζει νησιά που βρίσκονται υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης καλούνται να επιστρέψουν στην κοινή λογική». Στις 22:00 αναμένεται δήλωση του Τούρκου προέδρου.

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο προκειμένου να διασφαλίσουμε τα δίκαια και τα συμφέροντα του έθνους μας», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, «συζητήθηκαν οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, ιδίως οι πρόσφατα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της».

Στη σχετική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση, η Άγκυρα καλεί τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο όπλων προς τους Ελληνοκύπριους, επισημαίνοντας ότι η κίνηση αυτή της αμερικανικής πλευράς δεν συνάδει με το πνεύμα της Συμμαχίας.

Αν σου άρεσε κάνε