Νέο επεισόδιο στις παρακολουθήσεις μετά τις καταγγελίες Σπίρτζη: «Τι ακούγατε κ. Μητσοτάκη»;

Νέο επεισόδιο στις παρακολουθήσεις μετά τις καταγγελίες Σπίρτζη: «Τι ακούγατε κ. Μητσοτάκη»;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:04 Δημιουργία 09/09/22, 12:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Διαστάσεις χιονοστιβάδας φαίνεται πως λαμβάνει το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μετά την καταγγελία του Χρήστου Σπίρτζη για παγίδευση και του δικού του κινητού τηλεφώνου στα τέλη του 2021.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρήστος Σπίρτζης έλαβε δύο SMS μολυσμένα με το λογισμικό κατασκοπείας Predator τον Νοέμβριο του 2021, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους μετά την κατάθεση σχετικής μηνύτηριας αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Ο τομέαρχης Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε μάλιστα ότι το δεύτερο μήνυμα ήταν το ίδιο που έλαβαν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Θανάσης Κουκάκης. «Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά οι παρακολουθήσεις. Η εντολή δόθηκε από το ίδιο νοσηρό κέντρο, την "ΚΥΠ Μητσοτάκη"» τόνισε ο κ. Σπίρτζης και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο και κάλεσε να απαντήσει εάν παρακολουθούσε τις συνομιλίες του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η παρακολούθησή του συνδέεται άμεσα με την πολιτική του δράση και τις κινήσεις του ως τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη. Όπως είπε στις 13 Νοεμβρίου 2021 εξέδωσε ανακοίνωση -καταγγελία με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» ύστερα από σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ.

Δύο ημέρες αργότερα εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση. «Την ίδια ημέρα έλαβε SMS παγίδευσης που είχε ως λινκ το efsyn.news αντί το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα και δεύτερο λινκ. Το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά εκείνες οι παρακολουθήσεις» τόνισε και έθεσε σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό:

«Κύριε Μητσοτάκη ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον Αλέξη Τσίπρα;

Ακούγατε και βλέπατε τις συσκέψεις που είχαμε;

Ακούγατε τις συνομιλίες με τους υπόλοιπους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ;

Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε μεταξύ μας τα στελέχη του κόμματος;

Παρακολουθούσατε συναντήσεις και επικοινωνίες με δημοσιογράφους ή βουλευτές άλλων κομμάτων;

Παρακολουθούσατε τις συνομιλίες με την οικογένειά μου;

Κ. Μητσοτάκη πόσους άλλους πολιτικούς και δημοσιογράφους παρακολουθήσατε;»

«Δεν μας αξίζει, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό, μετά από τόσους αγώνες του δημοκρατικού κόσμου, τις προσπάθειες ανθρώπων όλου του πολιτικού φάσματος, να βιώνουμε μία μαύρη περίοδο του καθεστώτος Μητσοτάκη, που θυμίζει τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν κάτω από ένα καθεστώς, που δεν σέβεται τα συνταγματικά δικαιώματα και διασύρει τη χώρα» κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

Αν σου άρεσε κάνε