Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:51 Δημιουργία 01/09/22, 13:46
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επίσκεψη στη γαλακτοβιομηχανία «Κορυφή» που εδρεύει στις Σέρρες πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στηρίζει τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας με μια σειρά από μέτρα

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πιο σημαντικό από τα μέτρα ήταν η διασφάλιση της ποιότητας του εμβληματικού εθνικού προϊόντος, της φέτας και η προστασία της έναντι διεκδικήσεων άλλων χωρών, αλλά και η εξασφάλιση ότι η πραγματική φέτα θα παίρνει επιτέλους την τιμή που της αξίζει, έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι που τροφοδοτούν την εν λόγω μονάδα με 15 τόνους γάλα την ημέρα να γνωρίζουν ότι μπορούν και αυτοί να πάρουν μία αξιοπρεπή τιμή η οποία θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν τη δουλειά την οποία κάνουν.

Χαρακτήρισε την «Κορυφή» δυναμική και εξαγωγική επιχείρηση λέγοντας ότι τα προϊόντα της κατακτούν αγορές του εξωτερικού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στο μέτρο που επιτρέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε να μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στις Σέρρες συνοδεύουν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής καθώς και άλλοι τρεις βουλευτές της ΝΔ στο νομό, Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Το Νέο Σούλι, ένα μεγάλο χωριό περίπου 2.500 κατοίκων, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την πόλη των Σερρών, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, για να δει το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου που η κατασκευή του άρχισε το 2020 και ολοκληρώθηκε το 2022.

Στην πλατεία του χωριού τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος και κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί, ανάμεσα τους και αρκετοί μαθητές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός περπάτησε, αντάλλαξε χειραψίες, φωτογραφήθηκε μαζί τους και απευθυνόμενος σε μαθητές, την ώρα που έπαιζαν, τους ρώτησε αν είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα θρανία. Συνομίλησε με κατοίκους και η Αποστολία, 31 χρονών, δασκάλα και μητέρα τριών παιδιών, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Σας ευχαριστούμε που μας κάνετε να νιώθουμε ασφαλείς». Όπως εξήγησε η ίδια, το 2012 έφυγε στη Βρετανία για σπουδές και εργασία και το 2014 επέστρεψε στο Νέο Σούλι και δουλεύει ως δασκάλα, διότι αισθάνεται πιο ασφαλής στην Ελλάδα, ως προς τις εργασιακές συνθήκες και την ποιότητα ζωής.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο, ξεναγήθηκε στους χώρους του νέου κτιρίου και ευχήθηκε «καλή χρονιά στους μαθητές».

Αν σου άρεσε κάνε