Τριτολογία Μητσοτάκη με καταγγελία για 54.000 επισυνδέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

Τριτολογία Μητσοτάκη με καταγγελία για 54.000 επισυνδέσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:28 Δημιουργία 26/08/22, 18:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ανταπέδωσε τα «πυρά» προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και κατά την τριτολογία του στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν συνολικά 54.000 επισυνδέσεις, για να στραφεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνει το ερώτημα: «Εσείς γνωρίζατε έναν προς έναν ποιους παρακολουθούσε η ΕΥΠ επί ημερών σας;»

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Έχετε δει και ελέγξει όλες τις επισυνδέσεις που έγιναν επί ημερών σας και γνωρίζετε έναν προς έναν ποιοι παρακολουθούνταν; Εγώ είπα ότι δεν γνωρίζω ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εσείς εάν νομίζετε ότι πρέπει να ξέρετε έναν έναν ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ -ειδικά ως Αριστερό κόμμα με το ιστορικό των διώξεων και των παρακολουθήσεων εις βάρος Αριστερών- μου φαίνεται παράξενο.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρακολούθησης του Θανάση Κουκάκη, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «αν και δεν είναι σε γνώση του, τα οικονομικά σκάνδαλα που ερευνούσε ο δημοσιογράφος «δεν έγιναν επί ημερών μας», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κράτησε ανοιχτή τη Βουλή λίγο πριν τις εκλογές του 2019, προκειμένου να ψηφίσει το νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Κοντονή, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε δολίως άρθρα του Ποινικού Κώδικα και μετέτρεψε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα και πως αυτό αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της τότε κυβέρνησης. «Μιλάτε εσείς για εξυπηρέτηση συμφερόντων» τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι άπτεται της Δικαιοσύνης να εντοπίσει ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετήθηκαν με την αλλαγή αυτή στον Ποινικό Κώδικα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν θεωρεί πως βουλευτές και ευρωβουλευτές περιβάλλονται με ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις ως προς το απόρρητο των επικοινωνιών τους, διαφωνώντας με την άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ υπογράμμισε ότι «εμείς θεωρούμε πως a priori κανείς δεν πρέπει να εξαιρείται [από τις νόμιμες επισυνδέσεις], αλλά για εκείνους πρέπει η τεκμηρίωση να είναι εξαιρετικά στοιχειοθετημένη -κάτι που δεν έγινε για τον Νίκο Ανδρουλάκη».

Αν σου άρεσε κάνε