Απάντηση Οικονόμου σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο»

Απάντηση Οικονόμου σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα σώζει ζωές στο Αιγαίο»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:31 Δημιουργία 23/08/22, 15:24
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Στις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία έσωσε 41.000 μετανάστες που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν αλλά και την κατάσταση στον Έβρο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Οικονόμου ανέφερε πως «όλοι γνωρίζουν ποιος εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό εδώ και πολύ καιρό εκμεταλλευόμενος τη δυστυχία ανθρώπων. Έχουμε γίνε μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών και πρόσφατα των 38 μεταναστών που σώθηκαν στον Έβρο», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Οι ελληνικές αρχές σώζουν ζωές στο Αιγαίο και στον Έβρο και από τη άλλη ακολουθούν αυστηρή και δίκαιη μεταναστευτική πολιτική υπερασπιζόμενες τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης. Δεν είμαστε πολιτικά αφελείς. Δεν θα επιτρέψουμε να βιώσει η πατρίδα και η κοινωνία όσα ζήσαμε με το μεταναστευτικό στην προηγούμενη διακυβέρνηση. Δεν θα έχουμε ξανά Μόριες και Ειδομένη. Η Ελλάδα θα φυλάει σύνορα και θα σώζει ζωές στο Αιγαίο και τον Έβρο» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο κ. Οικονόμου είπε πως: «Η Ελλάδα κατά πάγια τακτική της χειρίζεται τα ζητήματα με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις» και υπενθύμισε πως σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 υπό τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ όπου θα συζητηθεί η κατάσταση στον Έβρο.

Αν σου άρεσε κάνε