Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Κυριακή

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Κυριακή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:10 Δημιουργία 08/03/22, 09:56
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Γεύμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Πατριαρχείο, στο Φανάρι, και ακολούθως θα μεταβεί στην προεδρική κατοικία όπου θα γευματίσει με τον Τούρκο πρόεδρο.


Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι αν και έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις, «δεν έχει κλείσει κάτι προς ανακοίνωση», αποφεύγοντας να επιβεβαιώσουν επισήμως προς ώρας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετά και τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Τούρκος πρόεδρος πριν από δυο χρόνια ότι «όχι μόνο δεν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά δεν ήθελε να βρεθεί ούτε στο ίδιο δωμάτιο».

Στην ατζέντα πέρα από τα ελληνοτουρκικά αναμένεται να τεθούν και άλλα θέματα όπως αυτό της ενέργειας που έχει προκύψει εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Αν σου άρεσε κάνε