Χ. Ακάρ: Μάταιοι οι εξοπλισμοί της Ελλάδας για υπεροχή έναντι της Τουρκίας

Χ. Ακάρ: Μάταιοι οι εξοπλισμοί της Ελλάδας για υπεροχή έναντι της Τουρκίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:07 Δημιουργία 28/12/21, 13:55
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Η Ελλάδα επιδιώκει να αποκτήσει υπεροχή έναντι Τουρκίας, υποστήριξε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ενώ έβαλε και πάλι στο στόχαστρο το Καστελόριζο.

«Δεν είναι απλά κούρσα εξοπλισμών, αλλά για επίδειξη οπλικών συστημάτων. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την Τουρκία μέσω των εξοπλισμών με την ενθάρρυνση και κάποιων άλλων χωρών. Αυτό είναι μάταιο», ανέφερε σε συνάντηση με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στην Άγκυρα.

Κατηγόρησε μάλιστα την Ελλάδα ότι χτίζει συμμαχίες εντός του NATO, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία πάντα επιθυμεί την επίλυση των προβλημάτων στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.

«Δυστυχώς, κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν τις επιθετικές τους πράξεις και ρητορική χωρίς σταματημό. Θέλουν να δείξουν ότι η Τουρκία έχει επεκτατικές βλέψεις μέσω ψευδών ισχυρισμών», πρόσθεσε.

Βάζοντας για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο το Καστελόριζο, δήλωσε ότι απέχει μόλις 2 χλμ. από τις τουρκικές ακτές και είναι ένα νησί μόλις 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αλλά η Αθήνα διεκδικεί θαλάσσια κυριαρχία 40.000 τ.χ.

«Όταν λέμε όχι, τότε μας κατηγορούν για επεκτατικές βλέψεις. Περιμένουμε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα με αυτές τις πράξεις και δηλώσεις» ανέφερε.

Αν σου άρεσε κάνε