Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:30 Δημιουργία 12/12/21, 21:26
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καθώς τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε στις 20:45 η αρμόδια επιτροπή του Κινήματος, τού δίνουν ξεκάθαρο και μη ανατρέψιμο προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του Γιώργου Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα στο 70,4% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με ποσοστό 68,42% ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 31,58% των ψήφων. Ο τελικός αριθμός των πολιτών που προσήλθε σε αυτές, ανήλθε σε 206.196.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε τηλέφωνικώς με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη. Οι κύριοι Ανδρουλάκης και Παπανδρέου συμφώνησαν να προχωρήσει η παράταξη ενωμένη και να μεγαλώσει ώστε να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την νίκη του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι του ζήτησε να έχουν μια συνάντηση συντόμως.

Ο Α. Λοβέρδος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήρια του και να του ευχηθεί για την ανάληψη των καθηκόντων του. «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του ως νέου Προέδρου της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλοι μας να αγωνιστούμε για μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ».

Ο Παύλος Γερουλάνος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρώ για τη νίκη του και να του ευχηθώ καλή δύναμη. Ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναλαμβάνει το τιμόνι της παράταξης σε μια ιστορική συγκυρία κατά την οποία η λαϊκή απαίτηση για μια σύγχρονη προοδευτική πρόταση απέναντι στη συντήρηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι επιτακτική και συνάμα ενθουσιώδης. Οι πολίτες με τη σημερινή εντυπωσιακή συμμετοχή τους στον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια ολική επαναφορά της Δημοκρατικής Παράταξης. Οι προοδευτικές Ελληνίδες και Έλληνες μίλησαν, η φωνή τους είναι ισχυρή και η εντολή τους ξεκάθαρη: Ενότητα, Αναγέννηση και Νίκη. Η ευθύνη μας είναι πρωτίστως απέναντι στις προσδοκίες τους».

Αν σου άρεσε κάνε