Ι. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα συμμερίζεται τους κλιματικούς στόχους και τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην επίτευξή τους

Ι. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα συμμερίζεται τους κλιματικούς στόχους και τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην επίτευξή τους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:17 Δημιουργία 09/12/21, 12:09
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Η Ελλάδα συμμερίζεται τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους και την συνεισφορά της ναυτιλίας στην επίτευξή τους» σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε σημαντικές προτάσεις και προϋποθέσεις ώστε η μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό, δίκαιο χωρίς να υπονομεύεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων» προσέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξαναγίνει Συμβούλιο Υπουργών Ευρωπαϊκής Ένωσης με φυσική παρουσία. Σήμερα θα έχω την ευκαιρία να συναντηθώ με τους Ευρωπαίους ομολόγους μου και να συζητήσουμε τις σημαντικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Η Ελλάδα συμμερίζεται τους φιλόδοξους κλιματικούς στόχους και την συνεισφορά της ναυτιλίας στην επίτευξή τους. Από την άλλη, θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε σημαντικές προτάσεις και προϋποθέσεις ώστε η μετάβαση στην πράσινη ναυτιλία να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό, δίκαιο χωρίς να υπονομεύεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων. Συγκεκριμένα και πρακτικά μιλώντας, αυτό ουσιαστικά σημαίνει την συμμετοχή του εμπορικού διαχειριστή, ενεργή εμπλοκή του εμπορικού διαχειριστή, τον διαμοιρασμό της ευθύνης μεταξύ των προμηθευτών καυσίμων, αλλά και των πλειοκτητών, την αλλαγή του πεδίου εφαρμογής της πρότασης για European Union Marine Fuel έτσι ώστε να μην υπάρχει ποινή στα πλοία τα οποία δεν μπορούν να βρουν εναλλακτικά καύσιμα εκτός Eυρωπαϊκής Ένωσης και τέλος την ευθυγράμμιση των ευρωπαϊκών μέτρων με τα ανάλογα παγκόσμια μέτρα περί προτύπων καυσίμων που ελπίζουμε όλοι να υιοθετηθούν σύντομα και το διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό τον ΙΜΟ».

Αν σου άρεσε κάνε