Σε στάση αναμονής για νέα μέτρα

Σε στάση αναμονής για νέα μέτρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:00 Δημιουργία 24/11/21, 07:58
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στάση αναμονής, προκειμένου να διαπιστωθεί η επίδραση των μέτρων που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από την Δευτέρα, τηρούν πολιτεία και επιτροπή εμπειρογνωμόνων και δεν προσανατολίζονται αυτή την ώρα στην λήψη νέων αποφάσεων.

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας χθες με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας βρετανικών βιομηχανιών, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο γενικού lockdown και έδωσε έμφαση στην αύξηση του αριθμού των εμβολισμών (πρώτη και τρίτη δόση).

Στη συζήτηση που είχε με τον Βρετανό αξιωματούχο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πανδημία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα εμβολιασμού που λειτουργεί άψογα και φυσικά συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ώστε να πείσουμε περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν».

Ακόμη, σημείωσε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς τις τελευταίες εβδομάδες και ότι έχουν επιβληθεί σημαντικοί περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους Έλληνες. Παράλληλα, είπε ότι «παρατηρούμε σημαντική αύξηση στον προγραμματισμό της τρίτης δόσης για τα εμβόλια. Άλλωστε οι ειδικοί επισημαίνουν πως αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος. Προφανώς, το σύστημα υγείας μας τελεί υπό καθεστώς πίεσης, αλλά έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξει και άλλο lockdown».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί νέων μέτρων, κυβερνητικές πηγές υπενθύμιζαν την δήλωση του Πλεύρη ότι η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα και τότε - ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα - θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις.

«Έχουμε 500.000 ραντεβού για εμβολιασμούς πρώτης δόσης τον τελευταίο μήνα, ενώ εξαιρετικά καλά πηγαίνουν και τα ραντεβού τρίτης δόσης. Η έμμεση πίεση στους ανεμβολίαστους έχει φέρει αποτελέσματα. Συνεχίζουμε την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, στις περιφέρειες Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης, όπου είναι σε εξέλιξη η επίταξη», τόνισε χαρακτηριστικά από την Πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για πιθανό lockdown, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ότι με τη στρατηγική που έχουμε χαραχθεί, η χώρα θα μείνει ανοιχτή και θα σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε.

Τέλος, για τους ιερούς ναούς και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου που ανέφερε ότι οι ιερείς δεν μπορούν να αναλάβουν τους ελέγχους, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε: «Η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που μπορεί και η κυβέρνηση τη δική της δουλειά για τους ελέγχους».

Αν σου άρεσε κάνε