Επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί στη «μάχη» για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Επιστρατεύονται ιδιώτες γιατροί στη «μάχη» για την ενίσχυση του ΕΣΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:47 Δημιουργία 16/11/21, 08:45
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τα πρώτα φύλα πορείας προς τους γιατρούς (αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους και παθολόγους) θα αποσταλούν σήμερα, Τρίτη, προκειμένου να ενισχυθούν ομάδες στην Μακεδονία και τη Θεσσαλία που αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας.

Η κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει την εφαρμογή του μέτρου της επιστράτευσης, καθώς εκτιμήθηκε ότι δεν είχε νόημα να περιμένουν και άλλο, αφού είχε ήδη διαπιστωθεί απροθυμία των ιατρών να δηλώσουν οικειοθελώς την πρόθεση τους να συνδράμουν σε υγειονομικές μονάδες.

Παράλληλα, με την επιστράτευση γιατρών, η επιστημονική επιτροπή που θα συνεδριάσει πιθανότατα σήμερα, θα κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης μετά την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασίσει την χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του χθες άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής άτυπου lockdown για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ για το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης στις ηλικίες 60-65, επεσήμανε ότι αυτή την ώρα «επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης και δεν συζητούμε την υποχρεωτικότητα».

Στο μεταξύ, η πανδημία ανησυχεί περισσότερο από το ο,τιδήποτε άλλο τους πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Marc.

Το 77,6% των ερωτηθέντων την κατατάσσουν πρώτη στην λίστα και ακολουθεί η ακρίβεια με 60,7%.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα , το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Στους πολιτικούς δείκτες και ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω δηλαδή από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Η έρευνα καταγράφει, επίσης, ότι η ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, εξελίσσεται σε μια κούρσα για τρεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο κ. Λοβέρδος έχει το προβάδισμα στην προτίμηση των ψηφοφόρων του κόμματος, πιο δημοφιλής όμως είναι ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ στην παράσταση νίκης (ποιος δηλαδή πιστεύουν οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ ότι θα εκλεγεί τελικά, ανεξαρτήτως του τι δήλωσαν οι ίδιοι οι ερωτηθέντες ότι θα ψηφίσουν) , προηγείται ο κ. Παπανδρέου.

Αν σου άρεσε κάνε