«Όχι» σε lockdown, «ναι» στην 3η δόση, «σήμα» για επίταξη

«Όχι» σε lockdown, «ναι» στην 3η δόση, «σήμα» για επίταξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:11 Δημιουργία 09/11/21, 12:58
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ξεκάθαρα μηνύματα ως προς το «μέτωπο» της πανδημίας εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε κατηγορηματικά το κλείσιμο οικονομίας και κοινωνίας, έδωσε έμφαση στη χορήγηση της τρίτης δόσης και άναψε το «σήμα» στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για την επίταξη γιατρών, αν οι ίδιοι δεν ανταποκριθούν στα κίνητρα.

«Ξεκινώ με την έξαρση της πανδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Είναι σαφές πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ισχυρό τέταρτο κύμα, που επιφέρει και απώλειες στην χώρα μας», είπε και σημείωσε: «Έχουμε όμως το εμβόλιο και αυτό κάνει την διαφορά, αυτό που αποτρέπει την ευθεία αντιστοίχιση των κρουσμάτων με τις βαριές νοσηλείες, αυτό που αφήνει ανοιχτή την οικονομία να παράγει και την κοινωνία να κυκλοφορεί».

Από το βήμα της Βουλής, τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς ενίσχυσης του συστήματος υγείας. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφ όσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι «στην τελευταία έξαρση του ιού, απαντάμε με ένα νέο κύμα εμβολιασμού», κάνοντας λόγο ότι υπάρχει και «η αισιόδοξη πλευρά της πραγματικότητας», καθώς «τις τελευταίες μέρες υπάρχουν 200.000 ραντεβού για την 1η δόση και σχεδόν 300.000 για αναμνηστική δόση».

Ο ίδιος έκανε έκκληση προς όσους έχουν την δυνατότητα να κάνουν την 3η δόση, «για την ενίσχυση της συλλογικής ανοσίας και την ενίσχυση του συστήματος υγείας που έχει επιβαρυνθεί».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ζήτησε να μεταφέρουν στις εκλογικές τους περιφέρειες ότι «η πανδημία χτυπάει τους ανεμβολίαστους».

«Χάνονται ζωές αχρείαστα», είπε, κάνοντας έκκληση σε όσους δεν το έχουν πράξει να εμβολιαστούν.

Οι τέσσερις βασικές θέσεις της κυβέρνησης απέναντι στην πανδημία:

-Πρώτον δεν θα ξαναυπάρξει lockdown στην χώρα.

-Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.

-Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται.

-Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών.

Και έδωσε το εξής παράδειγμα: Αυτή την στιγμή σε ΜΕΘ βρίσκονται 64 εμβολιασμένοι συμπολίτες μας σε ΜΕΘ, από το σύνολο σε 6,5 εκατ. που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Καμία κρατική κινητοποίηση δεν θα φέρει αποτέλεσμα χωρίς την συνδρομή και των πολιτών, υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε