Ηλ. Μόσιαλος: Ποιο είναι το plan B αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές»

Ηλ. Μόσιαλος: Ποιο είναι το plan B αν ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:58 Δημιουργία 07/11/21, 09:51
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ως την «έσχατη λύση», σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας, χαρακτήρισε το οριζόντιο lockdown ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, στηρίζοντας με τη σειρά του την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ίδιος αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες, καθώς και στην αύξηση των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, οι οποίοι όπως είπε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο».

Τόνισε, μάλιστα, ότι εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο καθηγητής πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων, αυστηροποίηση των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και ελέγχους για την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», είπε.

Αν σου άρεσε κάνε