Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν στα κίνητρα

Επίταξη ιδιωτών γιατρών αν δεν ανταποκριθούν στα κίνητρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:22 Δημιουργία 05/11/21, 15:25
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν ανταποκριθούν στα κίνητρα, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας πως υπάρχει σχέδιο για την ενίσχυση των νοσοκομείων.

«Για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία φεύγει κόσμος από την Αθήνα, που ακόμη δεν πιέζεται, για να βοηθήσει σε άλλες περιοχές, αλλά έχουμε δώσει και με τροπολογία κίνητρα προς τους ιδιώτες γιατρούς. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Αν δεν ανταποκριθούν και στα κίνητρα οι ιδιώτες γιατροί θα υποχρεωθούμε να πάμε σε επίταξη», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης από τη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη στην 5η ΥΠΕ με τον διοικητή Φώτη Σερέτη, αλλά και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη βοήθεια που μπορούν να δώσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας, λέγοντας πως «αναλόγως με τις ανάγκες που υπάρχουν θα γίνει και αυτό, όπου χρειάζεται».

«Δεν τίθεται θέμα ούτε τοπικών, ούτε γενικών lockdown. Όποιος περιορισμός υπάρξει θα είναι στη φιλοσοφία που υπάρχει και τώρα, δηλαδή θα περιορίζονται οι δραστηριότητες για όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν», ξεκαθάρισε στο μεταξύ.

Ο κ. Πλεύρης κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας πως «είναι ξεκάθαρο πως όσες περιοχές είναι περισσότερο εμβολιασμένες τόσο λιγότερες νοσηλείες έχουμε». Τόνισε παράλληλα πως η κυβέρνηση προχωρά σε ενίσχυση του ΕΣΥ προκειμένου οι πολίτες αν χρειαστούν να έχουν θεραπεία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφερόμενος στα στοιχεία που αφορούν τους εμβολιασμoύς, εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο πληθυσμός θα ανταποκριθεί, τονίζοντας όμως πως «σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Μιλώντας για τους γιατρούς των νοσοκομείων που δέχονται πίεση λόγω της πανδημίας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «η επιλογή της κυβέρνησης είναι το ΕΣΥ να μην γίνει μονοθεματικό», συμπληρώνοντας όμως ότι «ενδεχομένως να υπάρξουν περιορισμοί χειρουργείων».

Αν σου άρεσε κάνε