Στο «δρόμο» του εμβολίου, όχι του lockdown

Στο «δρόμο» του εμβολίου, όχι του lockdown

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:02 Δημιουργία 04/11/21, 07:55
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Στην απόρριψη της πιθανότητας επιβολής ενός νέου lockdown προχώρησε για ακόμη μία φορά ο πρωθυπουργός, επιμένοντας ξεκάθαρα ότι εφόσον υπάρχει ο «δρόμος» του εμβολίου, αυτόν πρέπει να ακολουθήσουμε.

Στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε χθες (τηλεοπτικός σταθμός MEGA), o Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε την απόφαση να μην υφίσταται πιστοποιητικό για την είσοδο των πιστών στις εκκλησίες, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την επιβολή των σχετικών ελέγχων, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την υπόθεση της πανδημίας» και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο, ενώ θα ετίθετο ζήτημα και για τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία.

Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως φάνηκε και από τους υγειονομικούς, έχει όρια, καθώς έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «τείχος άρνησης» που υψώνεται από μειοψηφίες. Ακόμη, απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί δημιουργίας μιας επιτροπής από επιστήμονες κοινής αποδοχής, διερωτώμενος: «δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να ζητούμε από τους επιστήμονες πιστοποιητικό κομματιών φρονημάτων;». Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση συμβουλεύεται τους καλύτερους επιστήμονες, που διαθέτει η χώρα και σημείωσε ότι η επιτροπή δεν πρέπει να εμπλέκεται από τα κόμματα στην πολιτική αντιπαράθεση.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η χώρα θα ξεπεράσει και το 4ο κύμα, αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει εκτιμήσεις για το πότε, υπογραμμίζοντας ότι «η πανδημία θυμίζει την Λερναία Ύδρα, κόβεις το ένα κεφάλι και εμφανίζεται άλλο».

Σε ο,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι μέσα στο 2022 θα υπάρξει διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού. Πέραν του 2%, που έχει ήδη ανακοινωθεί, επεσήμανε ότι προγραμματίζεται και δεύτερη, χωρίς όμως να πει το ακριβές ποσοστό. Σημείωσε ότι όλα θα κινηθούν με βάση τους δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης και διευκρίνισε ότι η αύξηση δεν θα πρέπει να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας, ειδικά τώρα που όπως είπε, στην Ελλάδα η ανεργία μειώνεται, ενώ σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ευρώπη αυξάνεται.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες, που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, καθώς και στους νέους αγρότες.

Αν σου άρεσε κάνε