Κ. Μητσοτάκης στο Politico: Πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα

Κ. Μητσοτάκης στο Politico: Πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:29 Δημιουργία 03/11/21, 11:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μήνυμα ανάληψης δράσης εδώ και τώρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης εκπέμπει ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του Politico.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων αναφέρει ότι στην Ελλάδα «υλοποιούμε ένα πρόγραμμα 6+1 σημείων για το κλίμα». «Έξι πρωτοβουλίες –για τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την απαλλαγή από τη χρήση άνθρακα, τις διασυνδέσεις για τη μεταφορά πράσινης ενέργειας και την προστασία τα οικοσυστημάτων– που υποστηρίζονται από ένα νέο Κλιματικό Νόμο που καλύπτει όλα αυτά τα ζητήματα, το τελικό σχέδιο του οποίου θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την βδομάδα», τονίζει.

Ο πρωθυπουργός, σε δραματικό τόνο σημειώνει πως δεν απομένει άλλος χρόνος, σε ολόκληρο τον πλανήτη και κάνει αναφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην χώρα μας και στα ακραία φαινόμενα που έχει αντιμετωπίσει. «Το καλοκαίρι η χώρα μας, απλά, κάηκε», γράφει σε δραματικό τόνο ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει δε, οι πυρκαγιές ακολούθησαν τα ρεκόρ των υψηλών θερμοκρασιών που έπλητταν την χώρα για πολλές ημέρες, με αποτέλεσμα τελικά να καταστραφούν πολύτιμα οικοσυστήματα.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλά η κλιματική αλλαγή εν δράσει και εν εξελίξει, αλλά μια άνευ προηγουμένου απειλή για τον τρόπο ζωής μας και το μέλλον των παιδιών μας. Και για να την αντιμετωπίσουμε, πρέπει να θέσουμε φιλόδοξους στόχους, να ενεργούμε γρήγορα και να πρωτοπορούμε ανοίγοντας δρόμους», γράφει ο πρωθυπουργός.

«Εάν καταφέρουμε να συνεργαστούμε, μπορούμε να οικοδομήσουμε την πράσινη βιομηχανική επανάσταση του μέλλοντος. Μπορούμε να συνδέσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας με τα οφέλη της πράσινης μετάβασης», καταλήγει.

Αν σου άρεσε κάνε