«Έρχεται» τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς για συμμετοχή σε εφημερίες

«Έρχεται» τροπολογία με κίνητρα σε γιατρούς για συμμετοχή σε εφημερίες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:49 Δημιουργία 01/11/21, 14:40
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Την άμεση κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, που θα δίνει κίνητρα σε δημόσιους και ιδιώτες γιατρούς να συμμετάσχουν στις εφημερίες, προκειμένου το ΕΣΥ να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Άλλωστε, η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, η τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων και η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης τέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Αν σου άρεσε κάνε