Κορονοϊός: Μέτρα για τους μεικτούς χώρους στην εστίαση στο «τραπέζι» του Μαξίμου

Κορονοϊός: Μέτρα για τους μεικτούς χώρους στην εστίαση στο «τραπέζι» του Μαξίμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:59 Δημιουργία 01/11/21, 13:48
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση και στους κόλπους των επιστημόνων για την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων, με το νέο «κύμα» να βρίσκεται σε φάση έξαρσης, ενώ οι ρυθμοί των εμβολιασμένων έχουν πέσει κατακόρυφα στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο «τραπέζι» έχει πέσει το σενάριο της μέτρων όσον αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες και στο επίκεντρο βρίσκονται και πάλι οι χώροι εστίασης και συγκεκριμένα οι μεικτοί.

Τα βλέμμα στρέφονται στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη. Στο «τραπέζι» βρίσκονται προτάσεις για μια σειρά από μέτρα, ειδικά για περιοχές που προκαλούν ανησυχία, όπως η Θεσσαλία, η Κεντρική και η Ανατολική Μακεδονία.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, από την πλευρά της κυβέρνησης, περιφερειάρχων και του προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαραστεργίου, με επίκεντρο τη βόρεια Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, στόχος είναι ο καλύτερος συντονισμός της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση ως προς την τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά τα μέτρα, τα σενάρια έχουν ως εξής:

-Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2.

-Μείωση των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα ενδεχομένως σε 6.

-Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις για αυξημένο τέστινγκ. Δηλαδή να υποχρεούνται σε rapid test 3 φορές την εβδομάδα (από 2 σήμερα) με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

-Εξετάζεται επίσης πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους.

-Προσαρμογή εξωτερικών μεικτών χώρων διασκέδασης σε πραγματικά εξωτερικούς. Για παραδειγμα τέτοιοι χώροι θα πρέπει να έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο. Αν υπάρχουν πλαϊνά, δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 1,30 ύψος, ειδάλλως θα θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Αν σου άρεσε κάνε