SMS στους ανεμβολίαστους και ενίσχυση του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

SMS στους ανεμβολίαστους και ενίσχυση του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:09 Δημιουργία 01/11/21, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με βάση τις δύο «κόκκινες γραμμές» που έχει ήδη χαράξει, δηλαδή την απόρριψη ενός γενικού lockdown και την μη επέκταση της υποχρεωτικότητας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει τις επόμενες δύο κρίσιμες εβδομάδες, να περιορίσει την έξαρση της πανδημίας, που παρατηρείται κυρίως σε νομούς της βορείου Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, από σήμερα θα ενταθούν τα μηνύματα της πολιτείας αλλά και των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, ενώ στο τραπέζι είναι και η επιλογή της αποστολής sms για την σημασία του εμβολιασμού.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο αλλάζει τον σχεδιασμό σε ό,τι αφορά νοσηλευτικά ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας, προκειμένου το ΕΣΥ να είναι έτοιμο να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενες αυξημένες ανάγκες το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη στη Θεσσαλονίκη έχουν εξασφαλιστεί 200 επιπρόσθετες κλίνες από ιδιωτικά νοσοκομεία, ενώ μελετάται η επέκταση των συνεργασιών του ΕΣΥ με ιδιωτικά νοσοκομεία και η μετατροπή ενός νοσηλευτικού ιδρύματος σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιπτώσεις COVID.

Εν τω μεταξύ, σοκ προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας κ. Γ. Βασιλακόπουλος σε εστιατόριο στην Καλαμπάκα, όπου ο ίδιος και συνάδελφοί του - γιατροί ζήτησαν από τον υπεύθυνο της επιχείρησης να προχωρήσει σε ελέγχους σε όσους βρίσκονταν στο εστιατόριο.

Ο ίδιος ο κ. Βασιλακόπουλος, που κατήγγειλε το περιστατικό, σε δηλώσεις του σημείωσε πως σκέπτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία, καθώς δέχεται απειλές μέσω του διαδικτύου και όχι μόνο. «Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μην χάνουμε ανθρώπους», τόνισε κατηγορηματικά.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επιστρέφει απόψε από την Γλασκώβη, όπου βρίσκεται για την σύνοδο που διοργανώνει ο ΟΗΕ για το κλίμα, αναμένεται αύριο να έχει σειρά συσκέψεων για το θέμα, έτσι ώστε μέσα στη εβδομάδα (πιθανότατα την Τετάρτη) να γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Αν σου άρεσε κάνε