Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγησή της για τη γενναία μάχη της με τον καρκίνο

Φώφη Γεννηματά: Η εξομολόγησή της για τη γενναία μάχη της με τον καρκίνο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 21:08 Δημιουργία 25/10/21, 20:44
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Πανελλήνια θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 56 ετών, έχοντας δώσει πολυετή μάχη με τον καρκίνο, με γενναιότητα κι αξιοπρέπεια ως το τέλος.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, αλλά και πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής, αποχαιρετούν τη Φώφη Γεννηματά, ενώ το σύνολο της κοινωνίας είναι βαθιά σοκαρισμένο από την απώλειά της.

Τον Ιούνιο του 2020 η Φώφη Γεννηματά μίλησε ανοιχτά για τη θαρραλλέα μάχη της, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, στέλνοντας μήνυμα αστείρευτης δύναμης.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην γνωρίσει το χάδι σου. Τουλάχιστον εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Πήραμε πάρα πολλή αγάπη. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε δηλώσει.

«Μάθαμε να ζούμε με αυτό»

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», είχε πει η Φώφη Γεννηματά.

«Είναι πολλά τα μηνύματα που μεταφέρεις μιλώντας για μία τέτοια περιπέτεια. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι πρέπει να σπάσουμε το ταμπού και το στίγμα και ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε. Το δεύτερο είναι ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Και το τρίτο είναι ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι παλεύεται τελικά» είχε σημειώσει.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθειά της να αποκτήσει παιδιά. «Δεν το βάζω εύκολα κάτω. Δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς παιδιά. Δεν έγινε εύκολα, έγινε έπειτα από προσπάθεια 10 χρόνων, με πολλές ατυχίες και αναποδιές ενδιάμεσα, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα. Απέκτησα τρία παιδιά, είμαι πολύ υπερήφανη για αυτά».

Αν σου άρεσε κάνε