Καταδίωξη στο Πέραμα: Αλλαγές σε σχέδια και πρόσωπα στην ΕΛΑΣ με εντολή Θεοδωρικάκου

Καταδίωξη στο Πέραμα: Αλλαγές σε σχέδια και πρόσωπα στην ΕΛΑΣ με εντολή Θεοδωρικάκου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:29 Δημιουργία 25/10/21, 08:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε σημαντικές αλλαγές τόσο σε ό,τι αφορά τα επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛΑΣ όσο και σε επίπεδο προσώπων, είναι έτοιμος να προχωρήσει ο Τάκης Θεοδωράκος, μετά τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της Παρασκευής στο Πέραμα, γεγονότα που είχαν κατάληξη τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Χrimaonline.gr, οι αλλαγές θα γίνουν μετά την έκδοση του πορίσματος της έρευνας που διέταξε ο υπουργός Προστασίας Πολίτη και έδωσε 5 ημέρες προθεσμία στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Την προσεχή Παρασκευή ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένει το πόρισμα για το τι πραγματικά συνέβη, για τους διάλογους μεταξύ των αστυνομικών και του κέντρου της άμεσης δράσης, αλλά και για τους λόγους που υπήρξαν οι 35 πυροβολισμοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες , στο τραπέζι βρίσκεται και το θέμα του εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής και συγκεκριμένα των ασύρματων των αστυνομικών, κάτι που είχε τεθεί και κατά το παρελθόν, αλλά χωρίς να υπάρξει απόφαση για επένδυση σε νέες τεχνολογίες.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως, ανέφεραν στο Χrimaonline.gr ότι δεν είναι τυχαίο πως η πρώτη κίνηση του κ. Θεοδωρικάκου μετά το συμβάν, ήταν να ζητήσει πειθαρχικό έλεγχο. Ουσιαστικά, ο ίδιος θέλει τα πλήρη στοιχεία για να αποκτήσει καθαρή εικόνα και κατόπιν να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τις αλλαγές σε πολλά επίπεδα.

Χθες, πάντως, προχώρησε σε μια κίνηση που είχε ως στόχο την εκτόνωση της έντασης που μοιραία προκάλεσαν τα γεγονότα στο Πέραμα. Επισκέφθηκε τους αστυνομικούς, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ και αμέσως μετά επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου θύματος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook πως «η κίνηση μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι». «Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

Αν σου άρεσε κάνε