Μ. Συρεγγέλα: Συμφιλίωση επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής για λύση στο δημογραφικό

Μ. Συρεγγέλα: Συμφιλίωση επαγγελματικής-οικογενειακής ζωής για λύση στο δημογραφικό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:06 Δημιουργία 19/10/21, 16:03
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Ένα πλέγμα συγκεκριμένων μέτρων υπέρ της οικογένειας, που προωθούν δράσεις για την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας και την επίτευξη της συμφιλίωσης επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, είναι η «απάντηση» της κυβέρνησης ως προς το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού, όπως τόνισε η Μαρία Συρεγγέλα.

Στο πλαίσιο του σημερινού συνεδρίου του Economist με επίκεντρο τις δημογραφικές προκλήσεις και τις πολιτικές για την ισότητα των φύλων, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια σημείωσε ότι η Ελλάδα «γερνάει» και αυτό αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σημερινής κοινωνίας.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Μ. Συρεγγέλα,το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής, Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων προχωρούν με πράξεις που έχουν άμεση εφαρμογή, μεταξύ άλλων:

  • Άδειες πατρότητας
  • Γονικές άδειες
  • Προστασία των γονέων από την απόλυση
  • Τις «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη συμφιλίωση προσωπικής και οικογενειακής ζωής
  • Χώρους φύλαξης βρεφών και νηπίων σε μεγάλες επιχειρήσεις
  • Το «Σήμα Ισότητας» για τις επιχειρήσεις που προωθούν πολιτικές ίσης μεταχείρισης και συμφιλίωσης
  • Το «Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες» που θα προωθεί την ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών και των κοριτσιών στους τομείς της τεχνολογίας, πληροφορικής και επικοινωνιών και στα επαγγέλματα STEM.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία χάραξης και συντονισμού μιας ενιαίας και μακροπρόθεσμης πολιτικής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος», ανέφερε η Μ. Συρεγγέλα, σημειώνοντας ότι «το δημογραφικό πρόβλημα αφορά και επηρεάζει όλες και όλους μας. Γι’ αυτό στην προσπάθειά μας αυτή, είναι απαραίτητη η συνεργασία κράτους και κοινωνίας των πολιτών, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Αν σου άρεσε κάνε