Στην τελική ευθεία η «λίστα» με τις υποψηφιότητες για τη διαδοχή της Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ

Στην τελική ευθεία η «λίστα» με τις υποψηφιότητες για τη διαδοχή της Γεννηματά στο ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:47 Δημιουργία 15/10/21, 17:14
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, πιθανώς και Πέμπτη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ενώ εντείνονται οι «ζυμώσεις» στο κόμμα.

Παρότι μάλιστα αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για παράταση της προθεσμίας μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής φαίνεται ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η αυτή να μην ξεπεράσει την Πέμπτη.

Τη θέση του προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα, διεκδικούν έξι πρόσωπα: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Χάρης Καστανίδης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Χρηστίδης που ήταν και ο τελευταίος που εκδήλωσε την πρόθεσή του να διαδεχθεί τη Φώφη Γεννηματά.

Έντονη είναι η φημολογία μάλιστα ότι και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, από τη στιγμή που λόγω προβλήματος υγείας η Φώφη Γεννηματά δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επανεκλογή της.

Κάποιοι συνδέουν και την παράταση του χρόνου υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ με την πιθανότητα να είναι υποψήφιος για την προεδρία και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όσον αφορά την απερχόμενη πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά, έχει ξεκαθαρίσει πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να την εμπλέκουν στις προεκλογικές διεργασίες και πως δεν θα στηρίξει ανοιχτά κανέναν.

Άλλωστε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα, από την πρώτη στιγμή, μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας την «ενότητα και την προοπτική της παράταξης», όταν ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.

Αν σου άρεσε κάνε