Μήνυμα συμπόρευσης μπροστά σε κρίσιμες επιλογές και προκλήσεις

Μήνυμα συμπόρευσης μπροστά σε κρίσιμες επιλογές και προκλήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:33 Δημιουργία 13/10/21, 07:00
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Την «όλη ΝΔ» αναμένεται να εκφράσουν σήμερα με την κοινή τους παρουσία σε εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» , οι κκ. Μητσοτάκης και Καραμανλής.

Οι δύο πιο ισχυρές προσωπικότητες της παράταξης θα παραστούν και θα μιλήσουν σε εκδήλωση, που διοργανώνεται με αφορμή την επέτειο ένταξης της χώρας στην ΕΕ και τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Μπροστά σε όλα τα κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, οι δύο άνδρες θα εκπέμψουν μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης ενόψει των επιλογών και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς και δεν είναι τυχαία η κοινή τους εμφάνιση, δείγμα και αυτό των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν και οι οποίες επαναβεβαιώθηκαν στο δείπνο, που είχαν προ ολίγων εβδομάδων στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η ΝΔ είναι η παράταξη των μεγάλων επιλογών και θα κάνει εκτενή αναφορά στην κίνηση του ιδρυτή του κόμματος να εντάξει την Ελλάδα στην ενωμένη Ευρώπη. Θα αναφερθεί στους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς της χώρας μας με την Γαλλία, στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, στην στήριξη που οι Γάλλοι ηγέτες, με πρώτο τον Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν, παρείχαν στην Ελλάδα για να φτάσει στο σήμερα και στην άκρως σημαντική ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, που υπέγραψε ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που θα είναι και ο βασικός ομιλητής, θα κάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία της ΝΔ, στους ηγέτες που επάξια την εκπροσώπησαν και την οδήγησαν σε εκλογικές νίκες και θα σημειώσει την ανάγκη η παράταξη να είναι ενωμένη στην κορυφή και τη βάση, προκειμένου να υπηρετεί αποτελεσματικά την χώρα.

Θα αναφερθεί με θετικά σχόλια στη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία και θα χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή, ως κρίσιμη για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, σε μία περίοδο εξόχως ανησυχητική λόγω της στάσης και της συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Ο κ. Καραμανλής αν και κατεξοχήν φιλοευρωπαϊστής, έχει εκφράσει και κατά το παρελθόν τις επιφυλάξεις του για το εάν και κατά πόσο η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει στη διαμόρφωση μιας ενιαίας εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής.

Αν σου άρεσε κάνε