Μητσοτάκης από Αρκαλοχώρι: «Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ως το 2023 οι σεισμόπληκτοι»

Μητσοτάκης από Αρκαλοχώρι: «Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ ως το 2023 οι σεισμόπληκτοι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:46 Δημιουργία 28/09/21, 18:38
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

ο «μοντέλο της Εύβοιας» ως προς τα μέτρα ενίσχυσης του κράτους θα υιοθετηθεί για τους σεισμόπληκτους του Ηρακλείου, σύμφωνα με όσα τόνισε σε δηλώσεις του από το Αρκαλοχώρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το cretapost, ο Κ. Μητσοτάκης, αφού εξέφρασε για μία ακόμα φορά τα συλλυπητήρια του για τον άδικο χαμό του Γιώργου Τσαγκαράκη κατά τη διάρκεια του σεισμού, επισήμανε πως μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται συνέντευξη Τύπου από τους αρμόδιους υπουργούς για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης των σεισμόπληκτων.

«Η Ελληνική Πολιτεία διαθέτει πλέον πλαίσιο κρατικής αρωγής το οποίο παρέχει ουσιαστική και γρήγορη στήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν πέσει θύματα φυσικών καταστροφών. Είναι το πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στην Εύβοια και αναμένεται να ενεργοποιηθεί άμεσα. Ένας συμπολίτης που έχει χάσει το σπίτι του από το σεισμό και κρίνεται κατεδαφιστέο θα μπορεί να προσδοκά άμεσα να πάρει από το κράτος 20.000 ευρώ, 14.000 στεγαστική συνδρομή και 6.000 η κρατική αρωγή, και αναλόγως διαμορφώνονται τα ποσά σε σχέση με την έκταση της ζημιάς που κάποιος έχει υποστεί», επισήμανε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παράλληλα τόνισε πως έχει ήδη εκταμιευθεί 1 εκατ. ευρώ για τους δύο δήμους που επλήγησαν από τον σεισμό ώστε να μπορέσει να καλύψει άμεσα τις ανάγκες της η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στους σεισμόπληκτους, τόνισε πως δεν πρόκειται να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ.

«Για όσους έχετε πάρει τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, όποιος έχει ζημιά δεν θα πληρώσει ούτε για το 2021 ούτε για το 2022 ούτε για το 2023», επισήμανε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τι θα γίνει με όσους έμειναν άστεγοι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε όλους όσοι έμειναν άστεγοι εξαιτίας του σεισμού.

«Κινούμαστε σε τρεις δρόμους ως προς τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτή τη στιγμή στέγη: α) προσωρινή στέγη (εννοώ κάλυψη αναγκών λίγων ημερών) σε σκηνές, β) προμήθεια οικίσκων για τους μικρότερους οικισμούς που θέλουν να παραμείνουν κοντά στις εστίες τους και γ) θα αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα Εστία: Έχουμε άδεια νοικιασμένα σπίτια στο Ηράκλειο που θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες», δήλωσε σχετικά ο κ. Μητσοτάκης.

Αν σου άρεσε κάνε