Γ. Οικονόμου: «Πρώτης τάξεως ευκαιρία» πιθανή πρόταση μομφής από ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

Γ. Οικονόμου: «Πρώτης τάξεως ευκαιρία» πιθανή πρόταση μομφής από ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:35 Δημιουργία 27/09/21, 13:21
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για το πότε η ΔΕΗ ήταν έτοιμη να καταρρεύσει και για να αναδείξουμε τη διαφορά αντίληψης των κομμάτων, δίνοντας απαντήσεις σε κραυγές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Αυτή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ΔΕΗ, χαρατηρίζοντάς την, μάλιστα «καλοδεχούμενη».

Ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες τη Δευτέρα, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι η ΑΜΚ της εισηγμένης «είναι ένα ακόμα βήμα στον δρόμο για την ανάπτυξή της. Επιτρέπει στη ΔΕΗ να αντλήσει πόρους. Όσο κυβερνούσε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΗ έφτανε στο όρια της κατάρρευσης. Το κρίσιμο ερώτημα, είναι ποιά ΔΕΗ θέλουμε; Το σχέδιο για τη ΔΕΗ είναι ένα άλμα στο μέλλον, ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να το κατανοήσει».

Για τη συνέντευξη Σαμαρά στα ΝΕΑ, ο ίδιος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ενώ για τα σενάρια σχετικά με την ελληνογαλλική συμμαχία στα εξοπλιστικά, με αφορμή το σημερινό τετ α τετ Μητσοτάκη – Μακρόν στο Παρίσι, συνέστησε «να κάνουμε λίγο υπομονή».

Όσον αφορά τις γερμανικές εκλογές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Να δούμε τι κυβέρνηση θα σχηματιστεί και πώς θα κατανεμηθούν τα υπουργεία και οι αρμοδιότητες», σημείωσε.

Για τον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι «από την πρώτη στιγμή ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε. Ήδη βρίσκεται στην Κρήτη, αν δεν βρίσκεται, θα προσγειωθεί σε λίγα λεπτά, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης, ο υφυπουργός, ο κ. Τουρνάς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, για να συντονίσουν εκεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού».

Όπως είπε, «υπήρξε από την πρώτη στιγμή κινητοποίηση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και επικοινωνία με τις τοπικές αρχές στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής δυστυχώς έχουμε την είδηση για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Απ' ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουμε εγκλωβισμένους συμπολίτες μας. Όσοι είχαν εγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται. Νομίζω έχουν οι υγειονομικές αρχές αντιμετωπίσει τα προβλήματα που είχαν. Αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών ήδη έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους και αν χρειαστεί θα μεταβούν στην Κρήτη και επιπλέον δυνάμεις. Όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση. Όλα τα συναρμόδια υπουργεία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές και να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών, στην αντιμετώπιση όσων δυσμενών συνεπειών υπάρχουν. Προφανώς θα παρακολουθούμε και τη σεισμική ακολουθία».

Αν σου άρεσε κάνε