Κ. Τζαβάρας: Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει ιδεολογική φυσιογνωμία, θα πρέπει να εγκριθεί από το λαό

Κ. Τζαβάρας: Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει ιδεολογική φυσιογνωμία, θα πρέπει να εγκριθεί από το λαό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:05 Δημιουργία 26/09/21, 13:02
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

«Όταν παίρνουμε αυτοδυναμία ο ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ διεύρυνσης και μετατόπισης», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Κ. Τζαβαράς, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά επί του πρόσφατου ανασχηματισμού της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, μιλώντας στην τηλεόραση BEST, μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβαράς τόνισε σχετικά: Θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της επιλογής προσώπων που ήταν ή και είναι μακριά από τις ιδέες και τις επιλογές της ΝΔ) το αναγνωρίζω, και ο Πρωθυπουργός που έχει την ευθύνη της σύνθεσης της κυβέρνησης θεωρώ πως το έχει συνυπολογίσει. Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά σήμερα- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γ. Παπανδρέου. Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος, για το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο Πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς… μέχρι και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα… Γιατί ο Ελληνικός λαός είναι δεδομένο πως έδωσε αυτοδυναμία στο κόμμα της ΝΔ με τα στελέχη που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα, που στήριζαν το έργο και τον αγώνα που έκανε η ΝΔ για να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να απαλλάξει τον τόπο από μία δεινή διακυβέρνηση, αντιλαμβάνεστε το να προσφεύγουμε στις υπηρεσίες προσώπων τα οποία ανήκουν σε άλλους χώρους και εκφράζουν ιδεολογίες άλλων χώρων, δημιουργεί ένα ζήτημα που πρέπει να το αντιμετωπίσει ο Πρωθυπουργός. Όταν λοιπόν παίρνουμε αυτοδυναμία ο Ελληνικός λαός θέλει τη ΝΔ ως συγκροτημένη πολιτική οργάνωση, με συγκεκριμένο ιδεολογικό πλαίσιο, με μια παράδοση Δημοκρατική, αυτή ακριβώς την κυβέρνηση να την κάνει και ρυθμό της ζωής του τόπου. Για αυτό εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια διάκριση μεταξύ διεύρυνσης και μετατόπισης. Διευρύνω τη βάση του κόμματος σημαίνει ότι τις ιδέες μου, τον Φιλελευθερισμό που πρεσβεύει η ΝΔ και όχι τον κρατισμό τον καθιστώ ελκυστικό ώστε και ομάδες κοινωνικές του κέντρου ή και άλλων περιοχών του πολιτικού φάσματος να δείχνουν εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Εάν η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ιδεολογική της φυσιογνωμία για να προσεγγίσει αυτούς τους χώρους, εδώ υπάρχει ένα ζήτημα που τουλάχιστον θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το συνέδριο, από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, που μας έδωσε την εμπιστοσύνη γιατί είμαστε η ΝΔ.».

Για τη ΔΕΗ: Η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να βαδίσει έναν δρόμο, που τον έχει ήδη προαναγγείλει όταν στηρίχθηκε στις εκλογές το 2019 από τον Ελληνικό λαό. Είναι γνωστό πως η ΝΔ κινείται σε ένα πεδίο μιας ευρείας ιδιωτικοποίησης των μέσων που κατέχει ο δημόσιος τομέας.

Για τις ανατιμήσεις: Πράγματι υπάρχει ένας προβληματισμός, γιατί οι ανατιμήσεις που έχουν να κάνουν με τα τρόφιμα -μέσα από τις δυσκολίες της πανδημίας έχει προκύψει και μια αρρυθμία στην παραγωγή των αγαθών- μπορεί να προαναγγέλλουν και μια μεγάλη επιτιστική κρίση και στην Ελλάδα. Για την οποία έχουμε υποχρέωση να προετοιμαζόμαστε, μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος: Έχω την πληροφορία από έγκαιρη πηγή των Βρυξελλών ότι το θέμα τελείωσε κατά τρόπο επιτυχή για τον αγώνα που έχουμε κάνει όλοι. Άναψε το πράσινο φως και πιστεύω πως μέσα στη χρονιά θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Για τη σταφίδα: Υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα, δεν ξέρω εάν είναι αποκλειστικά η ευθύνη του κ. Λιβανού ή εάν εμπλέκονται και άλλοι φορείς… Θα πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα γιατί με αυτή την τιμή που διαφαίνεται είναι αδύνατον οι παραγωγοί να ανταποκριθούν… Θεωρώ ότι και η σταφίδα πρέπει να μπει μέσα σε ένα Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της επισιτιστικής κρίσης.

Αν σου άρεσε κάνε