Μπαίνει τέλος σε προσαγωγές και αυτόφωρο εκπαιδευτικών

Μπαίνει τέλος σε προσαγωγές και αυτόφωρο εκπαιδευτικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:33 Δημιουργία 22/09/21, 14:22
Αρθρογράφος: Newsroom
NEWSROOM

Τέλος στις προσαγωγές εκπαιδευτικών, που εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού στα σχολεία, βάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ.

Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί και από τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Ειδικότερα, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις σε βάρος εκπαιδευτικών από αρνητές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό, που τηρεί τα νόμιμα.

Αν σου άρεσε κάνε